Wrap med laks og avokado

Wrap med laks og avokado

I dag får du opskriften på verdens hurtigste aftensmad eller frokost for den sags skyld. Og med verdens hurtigste mener jeg virkelig verdens hurtigste! Jeg tror samlet set den tager 4 minutter at lave og wupti, så er den klar til at blive spist! Ikke dårligt hva? Og så smager den oven i købet tæske godt! Og hvis du ikke har gættet det ud fra billedet eller overskriften, så kan jeg afsløre at verdens hurtigste aftensmad er en wrap med flødeost, laks, ruccola, avocado og sort peber! Jep. Så enkelt er det. Men for lige at være lidt mere konkret har jeg lige skrevet forholdende ned:

Ingredienser 

1 spsk flødeost

1/2 avokado

50-80g røget laks

1 håndfuld ruccola

Sort peber

Flagesalt

Fremgangsmåde

Smør flødeost ud på din wrap og kom den friske ruccola oven på, kom herefter laksen på og avokadostykkerne til sidst. Drys med salt og peber.

Hvis jeg kun laver til mig selv, plejer jeg bare at rulle den og spise den som en kebab, men ellers er den også oplagt at skære ud i nogle små hapsere, på ca. 4 cm. i tykkelsen. Hvis du kan lade være med at spise den lige med den samme, kan du også pakke den i filmpapir og lægge den på køl en times tid. Det er især oplagt at gøre, hvis du har tænkt dig at skære den ud, da den så lige får lov at “sætte” sig lidt.

Wrap med laks og avokado

Læs også: Laks med frisk pasta, edamamebønner, dild og wasabi

Speltotto med svampe og gulerod

En af mine favoritter lige for tiden er uden tvivl speltotto! Man kan jo lave den med, hvad man nu lige har lyst til: kylling, svampe, fisk osv. men i dag får du min version med svampe! Den laves stort set på samme måde som min opskrift på risotto, men den tager en anelse længere tid da speltkernerne er længere tid om at blive bløde. Det er en genial ret, og jeg plejer at lave en lidt større portion, så jeg har til et par dage og til min madpakke, for den bliver virkelig ikke kedelig dagen efter. Sidst jeg lavede retten med et par veninder, lavede vi en salat a la denne her til. Den sprøde kål og friske pære matcher virklig godt, så den vil jeg klar anbefale at lave til 🙂

Og nå ja, så vil jeg lige slå et slag for det næste Foodmaker  “Vi leger med mad” arrangement på tirsdag d. 21. februar. Jeg har nemlig grebet værtskabet og denne gang skal vi, i tråd med dette indlæg, eksperimentere med risotto! Så hvis du bor i Aarhus, er mellem 16 og 28 år, og godt kan lide at lave mad så hop ind og meld dig til!

Speltotto med svampe og gulerod 

Til 2 personer 

Ingredienser 

Lidt olie

En smule smør 

250g svampe

1 gulerod

3 skalotteløg eller 1 alm. løg 

3 fed hvidløg

250g speltkerner 

1 dl. hvidvin

Ca. 1 lt. bouillon 

40 g. parmesanost 

Saft fra 1/4 citron 

Salt og peber

Persille 

Fremgangsmåde

Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem på en pande i olie og smør. Drys godt med salt og peber. Riv en gulerod med en skræller, eller snit den fint, og tilføj strimlerne på panden med svampene. Stil svampene og de stegte gulerodsstrimler til side, når svampene er færdigstegte.

Hak hvidløg og løg og steg dem i olie i en dyb pande eller gryde. Løgene må ikke tage farve. Kom herefter speltkernerne i panden og lad dem stege med i lidt tid. Herefter kommer du 1 dl. hvidvin i og lader det dampe af ved høj varme. Når hvidvinen er kogt ind og alkoholen er fordampet kan du begynde at hele boullion ved. Kom 2-3dl. på ad gangen og lad speltkerne suge væden til sig, ved middel varme. Er speltkernerne stadig for hårde, kan du tilføje mere kogende vand for at bløde dem mere ud. Det tager ca. 35-45 minutter før kernerne er blødt ordenligt ud. Når speltkernerne er blevet bløde, men stadig med lidt bid i, tilføjer du de stegte svampe og gulerodsstrimlerne.  Kom til sidst parmesan og citronsaft i og smag til med salt og godt med peber. Pynt med persille eller ruccola. 

Velbekomme! 

opskrift på speltotto med svampe

opskrift på speltotto med svampe

Spidskålssalat med pære og parmesan

Spidskålssalat med pære og parmesan

Denne her salat er blevet min absolutte favoritsalat lige for øjeblikket! Altså, parmesan har jo aldrig gjort noget galt i en salat, og kombineret med sødmen fra pæren og den sprøde spidskål fungerer det altså virkelig godt! Haps haps haps. Jeg elsker salater der passer med årstiden, for så smager den altså bare lige lidt mere friskt og lækkerr, når grønsagerne er  på toppen! Derudover er denne her salat også virkelig hurtig at lave, win win!

 

Ingredienser

1 halvt spidskål

1 halv pære (et æble kan også sagtens bruges)

2 gode håndfulde ruccola

3 spsk. solsikkekerner

30-40g parmesanost (jeg elsker parmesan, så jeg kommer gerne rigeligt i 😀 )

Sort peber

Et par dryp god olivenolie og evt. en sød balsamico.

Fremgangsmåde

 • Snit spidskålen og skyld ruccolaen
 • Skær pæren i mindre stykke og rist solsikkekernerne let på en pande
 • Bland spidskål, ruccola, pære og de ristede solsikkekerner
 • Riv parmesanosten med en kartoffelskræller, i store stykkerover salaten.
 • Kværn til sidst lidt god sort peber og server med olivenolie og balsamicoeddike over.

Sidst jeg lavede salaten fik jeg og min veninde ras el hanout marineret oksekød og denne herlige cous cous salat til! Det var virkelig godt!

Voila, velbekomme!

salat med spidskål og parmesan

salat med spidskål og parmesan

Jeg lavede også salaten med lilla spidskål på et tidspunkt, og se hvor fint det blev! Jeg elsker jo salater i smukke farver!

Spidskålssalat med pære og parmesan

salat med spidskål og parmesan

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Jeg troede ikke det skulle ske, men som nævnt i et tidligere opslag med hokkaido er jeg jo faktisk blevet ret hooked på hokkaido-græskaret! Det er nyt for mig, men det fungerer altså virkelig godt, både i ovnen, men også som suppe. Jeg har piftet suppen op med både ingefær og spidskommen, for det hokkaido-græskaret har en meget sød smag, og trænger en god omgang salt, peber og andre spicy krydderier til at pifte den søde smag op. Men når den så har fået det, er det til gengæld virkelig godt!

I dag er det jo halloween, så hvad er mere oplagt end at koge et dejligt efterårsgræskar?! Det havde jeg gjort, hvis det ikke var fordi jeg skulle hjem til mine forældre og fejre min søsters fødselsdag, som netop er i dag! En af hendes livretter er lasagne, så det har vi sådan ca. fået den 31. oktober de sidste 24 år nu. Ej ok ikke helt, men det er tæt på! Derudover har jeg fri fra studiet i dag. Virkelig skønt på en mandag! Så jeg vil smutte ind til byen og spise frokost med min søster her inden så længe!

Men tilbage til græskaret! Her får du opskriften på en dejlig spicy hokkaidosuppe!

Hokkaidosuppe

Til 4 personer

Ingredienser

Olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 stort hokkaidogræskar eller 1 lille

1/4 ingefær

1/2 rød chili

1 tsk. spidskommen

Et drys cayennepeber

ca. 5 dl. grønsagsbouillon

Salt og peber

Creme fraiche

Persille

Fremgangsmåde? 

 • Hak løg, hvidløg, chili og ingefær og svits det forsigtigt i en gryde med olivenolie.
 • Vask græskaret grundigt og skær det i tern, med skræl.
 • Kom græskartern i gryden med løget og steg dem i et par minutter.
 • Kom spidskommen og cayennepeber i gryden.
 • Hæld grønsagsbouillon i gryden til det næsten har dækket græskarternen. Jeg kan godt lide når suppen ikke bliver for tynd, så jeg synes ca. 5 dl. passede fint til portionen. Men du kommer selvfølgelig bare mere bouillon eller vand i, hvis du ønsker den tyndere.
 • Læg låg på gryden og lad suppen koge i ca. 20-30 minutter på lavt blus.
 • Blend nu suppen og smag til med salt og peber.
 • Server rygende varm med creme fraiche og persille på toppen.

Voila og god appetit.

hokkaidosuppe

hokkaidosuppe

Quinoasalat med sprøde kyllingeoverlår

Quinoasalat med sprøde kyllingeoverlår

En undervuderet og virkelig lækker spise er kyllingelår i ovnen! Det er super nemt, og tit får man også mere kylling for pengene, hvis man får fat i en god pakke kylling end ved kyllingebrystfillet. Jeg blev helt forskrækket da jeg forleden dag i Rema så at kiloprisen på økologisk kyllingebrystfilet var 120kr. per halvkilo! Omg tænkte jeg bare, det bliver ikke på mit nuværende SU budget 😀 Men i stedet fandt jeg en god pakke dansk kylling med nogle fine kyllingeoverlår i Super Brugsen. Jeg havde en rest quinoa på lager, lidt mandler og nogle friske grønsager. Og med disse sager, når man altså rigtig langt. Så her får du opskriften på en lækker og hurtig quinoasalat med sprød kylling til.

Til to personer

Sprøde kyllingeoverlår 

Ingredienser

2-4 kyllingeoverlår eller alm. kyllingelår alt efter størrelse.

Olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du: 

 • Læg kyllingelårene i et ildfast fad og dryp med olivenolie og salt og peber
 • Steg dem i ovnen i 30-40 minutter ved 200grader varmluft, giv dem eventuelt nogle minutter på ovenvarme eller grill til sidst, får at få skindet ekstra sprødt.

Quinoasalat 

Ingredienser

2 dl. quinoa

1 håndfuld mandler

1/4 agurk

1 rødløg

5 cherrytomater

Blandet salat

Sådan gør du: 

 • Kog quinoaen efter 1:1,5 med lidt salt i en gryde, og lad den køle af herefter.
 • Skyl salaten
 • Rist og hak en håndfuld mandler
 • Skær agurk og cherrytomater i mindre stykker
 • Skær et rødløg i mindre skiver
 • Bland salat, quinoa, mandler, agurk, cherrytomater og rødløg
 • Kom en god olie-eddikedressing på inden servering.

 

Olie-eddike dressing

2 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

1/2 tsk. balsamicoeddike

1/2 tsk. sennep

Lidt salt og peber

Sådan gør du:  

 • Bland ingredienserne godt sammen og dryp den over salaten.

Server quinoasalaten med de sprøde kyllingeoverlår. Yum. Velbekomme.

quinoasalat og sprød kylling

quinoasalat og sprød kylling

 

Sprøde sweet potato fries!

Sprøde sweet potato fries!

Jeg må faktisk indrømme, at jeg i lang tid slet ikke har været med på sød-kartoffel-bølgen. Jeg smagte engang for nogle år tilbage, på et hipster julemarked i Berlin, nogle sweet potatoe fries, hvor jeg ikke var særlig imponeret. Jeg tror måske det var lidt for nyt og lidt for mærkeligt for mig på daværende tidspunkt, haha. Og siden da har jeg aldrig kastet mig over den herlige store kartoffel. Men så sent som i sidste måned, hvor jeg var i London fik jeg og en veninde nogle fritter lavet på søde kartofler på en diner, og jeg var helt syg med dem! Det er mærkeligt, hvordan noget lige pludselig kan smage helt vildt godt, når man i første forsøg ikke var impressed. Anyway jeg havde vildt meget lyst til de her fritter igår, lørdag formiddag, hvor fredagens eskapader skulle kureres. Og heldigt nok havde jeg en stor sød kartoffel liggende, da de et par dage forinden havde været på tilbud i min lokale Super Brugsen, jubi. Så her får du nok verdens nemmeste opskrift på hjemmelavet fritter med estragonmayo. Jeg elsker estragon, og hvis du ikke har prøvet før at komme estragon i din mayo, så er det på tide du får det gjort. Det kan pifte en hver mayo op!

Sprøde sweet potato fries

Sprøde sweet potato fries 

Til 2 personer

Ingredienser 

1 stor sød kartoffel (ca. 500g)

2 spsk. olivenolie

Flagesalt

Mayonaise (efter behov;) )

1/2 tsk tørret estragon eller et par stilke friske

 

Hvordan? 

 • Tænd ovnen på 200g
 • Skræl og skær kartoffel i skiver/strimler/både, hvad der nu lige er til efter størrelsen på kartoffelen.
 • Bland på en bageplade med salt og olivenolie
 • Bag i oven i ca. 30-40 minutter. Sørg for at vende fritterne lidt undervejs
 • Hak den friske estragon (eller kom den tørret estragon) i en skål med mayonaise. Bland det sammen og server med de sprøde og lune fritter.

Sprøde sweet potato fries

Velbekomme

 

Spaghetti bolognese med rødvin, knoldselleri og parmesonost

Spaghetti bolognese

Hej venner, i dag får I en opskrift på en good old klassiker, spaghetti bolognese eller spaghetti med kødsovs, om man vil! Nogle gange kan jeg blive helt besat af at skulle have den her ret, haha! Men den smager jo også bare g-e-n-i-a-l-t! Og du har muligvis nok lavet den et par gange før, men derfor kan det jo altid være sjovt, synes jeg, at udfordre sig selv lidt og prøve en ny version! Så god a head og læs videre, hvis du digger spaghetti med kødsovs ligeså meget som jeg!

 

Spaghetti med kødsovs 

Til 4 personer

 

Ingredienser 

400g hakket oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 dl. god rødvin

2 tsk. tomatpuré

1 dåse flåede tomater

4 friske blommetomater

1/4 knoldselleri

1 gulerod

1 tsk. spidskommen

1 tsk. tørret basillikum eller 1 håndfuld frisk.

1/4 tsk. cayenne peber

Salt og peber

Olivenolie

400g frisk pasta. Jeg elsker pasta med æg, men alt andet kan jo også gå an.

Parmigiano reggiano. Er du ligeså vild med parmesan som mig, så vil jeg forslå du går hele vejen og køber den ægte vare- parmigiano reggiano. Den smager helt og aldeles fantastisk. Ellers findes der jo også flere mildere og blødere parmesanoste, som man også sagtens kan komme på.

Frisk basilikum til pynt (ja, det måtte jeg jo drømme mig til igår da jeg anrettede min egen portion..)

 

Hvordan? 

 • Riv løget og hak hvidløgsfedne og kom den i en gryde eller sauterpande med olivenolie.
 • Brun løget forsigtigt og kom herefter oksekødet på. Steg det igennem og kom herefter rødvinen ved ved høj varme.
 • Lad rødvinen dampe lidt af og tilføj så tomatpuré, flåede tomater og friske, hakkede tomater.
 • Riv knoldselleri og gulerod på et rivejern og kom de i gryden.
 • Tilføj herefter spidskommen, cayenne peber og basilikum og lad retten simre i 30 minutter ved svag varme.
 • Smag til sidst retten til med salt og peber.
 • Server på frisk pasta med revet parmigiano reggiano (eller en god parmesan) og lidt frisk basilikum.

spaghetti bolognese med rødvin, knoldselleri og parmesonost

Velbekomme

 

Quinoasalat med broccoli, mandler og paprikamarieneret kylling

Quinoasalat med paprikamarieneret kylling, broccoli og mandler.

I dag får du en opskrift på en herlig salat, som jeg lavede den anden dag. Tit bliver de bedste salater til, synes jeg, når man bare bruger de sager man lige har liggende i køleskabet og blander dem med, hvad man lige har af kerner, linser, couscous eller lignende også selvfølgelig mandler. Hvis du har fulgt med på bloggen har du nok lagt mærke til at jeg tit kommer mandler i mine salater. Jeg elsker virkelig mandler, de kan virkelig redde en hver salat!

Quinoasalat med broccoli, mandler og paprikakylling

Til 2 personer

Salaten

1/2 broccoli

Lidt fintsnittet hvidkål

1/3 agurk

1 dl. quinoa

1 dl. grønne linser

1 håndfuld mandler

 

Paprikamarineret kylling

200g kyllingebryst

2 tsk. sød paprika

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

Saft fra en 1/4 citron

 

Olie-eddike-dressing 

2 spsk. olivenolie

1 tsk. sennep

1,5 tsk. akaciehonning

1 tsk. sød balsamico eddike

Saft fra 1/4 citron

Salt og peber

 

Hvordan?

 • Kog quinoaen (1:1,5 dl. vand)
 • Kog de grønne linser, eller gør som mig og køb nogle økologiske grønne linser på dåse og dræn dem. De smager super godt, også er det lidt hurtigere end at koge nogle tørre.
 • Kom broccolien i en si og drys med lidt salt. Hæld herefter kogende vand på, så de lige bliver dampet, men stadig bevarer sprødheden.
 • Halver agurken og skær den i skiver, og snit herefter hvidkålen.
 • Kom mandlerne på en pande og rist dem forsigtigt. Hak dem herefter groft.
 • Skær kyllingebrystet i skiver, kom den i en frysepose med paprika, salt og peber.
 • Steg kyllingen på en pande i olivenolie og dryp den til sidst med citron.
 • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
 • Bland herefter linser, quinoa, broccoli, agurk, hvidkål, mandler og kylling sammen og server dressingen til. Drys evt. salaten med lidt ekstra god sort peber.

Voila, og hav en dejlig tirsdag.

Quinoasalat med paprikamarieneret kylling

Quinoasalat med paprikamarieneret kylling

 

 

Laks med frisk pasta, edamamebønner, dild og wasabi

Denne her ret smager vanvittig godt, ja faktisk så godt at jeg lavede den to gange på en uge! Også er den faktisk utrolig nem og hurtig at bikse sammen! Da vejret var lidt mere sommeragtigt grillede vi laksen, men ellers kan det også sagtens laves i ovnen! Try it out!

 

Til 2 personer

Ingrediener: 

2 laksestykker (2-300g)

250g frisk pasta

2dl. edamamebønner

1 god håndfuld frisk ruccola

4 radiser

20g parmasanost

Frisk dild

Salt og peber

 

Dressing:

2 spsk. olivenolie

1,5 spsk risvineddike

1 tsk. wasabi

1/2 tsk sukker

Saft fra en halv lime

 

Hvordan? 

 • Pak laksen ind i sølvpapir med lidt olie, salt og peber og giv den ca. 13-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
 • Kog den friske pasta, som anvist på pakken
 • Kog edamamebønnerne
 • Skyld ruccola og dild, og skær radiserne i mindre stykker.
 • Når pastaen af afkølet en smule blandes den med bønnerne, ruccola, dild, parmesanost, radiser, salt og peber.
 • Bland ingredienserne til dressingen sammen og kom den over pastaen til sidst.

Server med den varme laks og evt. et stykke ristet brød

Voila og velbekomme!

Frisk pasta og laks

Frisk pasta og laks

Frisk pasta og laks

Syltede rødløg

I dag får du en opskrift på en af mine uundværlige ingredienser! Jeg har så godt som altid glas stående i køleskabet. For jeg elsker at komme dem i salater, men de er også geniale her til den kommende grillsæson, hvor der nok bliver grillet lidt flere langelændere end ellers. Det er selvfølgelig de herlige syltede rødløg jeg snakker om. De er pærenemme at bikse sammen også smager de fantastisk.

Rødløg

Jeg plejer at lave et glas på størrelse med det på billedet. De kan holde sig i lang tid i køleskabet når de er lagret i eddike, så det er perfekt.

 

Ingredienser 

1:1 dl. lagereddike og sukker

1 tsk sorte peberkorn

4-5 lagerbærblade

3-6 rødløg

Jeg plejer at lave af ca. 5 store rødløg og ca. 3 dl. eddike/sukker til den størrelse glas på billedet.

 

Hvordan?

 • Snit rødløgene i fine ringe.
 • Kog sukker og eddike op med peberkorn og lagerbærblade.
 • Hæld eddikemassen over rødløgene ligeså snart det koger.
 • Lav rødløgene i et patentglas, luk glasset med det samme med den kogende masse i og stil det på køl.
 • Rødløgene skal stå minimum fem timer at trække før de serveres.

syltede rødløg

syltede rødløg

Voilal 🙂