Tyrkisk rød bulgursalat

Jeg er blevet ret hooked på tyrkisk mad for tiden. Og da jeg for nogle uger siden var med i dette her projekt mødte jeg en sød ældre kvinde, som oprindeligt kom fra Irak. Hun lavede den mest fantastiske røde pilavi, som er denne her røde mellemøstlige/tyrkiske bulgursalat. Den smagte helt vildt godt, men jeg nåede desværre ikke at få den eksakte opskrift af hende, så i stedet har jeg prøvet mig lidt frem. Og i dag vil jeg dele denne her sindssyg herlige ret med jer. Jeg har allerede inden for kort tid nået at teste den på flere forskellige folk, og hvis jeg selv skal sige det, så blev den mere end godkendt 😉 Så give it a try!

Tyrkisk rød bulgursalat (eller pilavi, om man vil)

Til 4 personer

Ingredienser

1 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

2 tsk. spidskommen

3 dl. grov bulgur

1 dåse flåede tomater (oprindeligt bliver retten vist nok lavet med tomatpure, kan jeg researche mig frem til, men min version her med flåede tomater fungerer nu rimelig godt!)

6 dl. hønsebuillon

Saft fra 1/2 citron

1 håndfuld bredbladet persille

Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og svits forsigtig i en dyb pande eller gryde i olivenolie og spidskommen. Løgene skal endelig ikke tage for meget farve, men bare lige blankes lidt. Skyl bulguren i koldt vand og kom den herefter i panden. Rør bulguren rundt i et minuts tid og kom herefter de flåede tomater i. Når bulguren har suget saften fra tomaterne tilføjer du hønsebullion. Det plejer som regel at passe med 6 dl. når jeg laver retten, men ellers tilføjer du bare ekstra vand, hvis bulguren stadig føles hård. For det er jo lidt en smagssag, hvor meget bid man kan lide, at de har. Når bulguren er kogt ind med alt buillonvandet (det tager ca. 20 minutter) tilføjer du hakket persille, saften fra citronen og smager til med salt og peber.

Jeg serverede retten med denne her herlige tabouleh, sprøde karry-marinerede kyllingelår, naanbrød og en youghurtdressing med mynte. Eller som på sidste billede, som et krydret indslag til en sen brunch!

God fornøjelse!

Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Glimt fra oktober

Oktober er en af mine favoritmåneder. Bladene falder af træerne, og tiden er endelig kommet til at pakke sig ind i strik og lag-på-lag, og det er jo herligt, når man som jeg elsker efterårsgarderoben! Det er sådan en herlig tid, hvor man stadig kan holde ud, lidt endnu, at gå uden vanter, men stadig pakke sig lidt ind. Men oktober er også for mig lig med en masse fødselsdage! Udover min og min brors fødselsdag, har min søster nemlig også fødselsdag og en masse veninder. Så den står cirka på fødselsdagsfest hver weekend, og jeg elsker fødselsdage, så det er jo bare awesome! Derfor kommer dette her indlæg også til at prydes med en del fødselsdagsbilleder, men også lidt andre glimt fra oktober. Jeg tænkte nemlig det kunne være hyggeligt, med sådan en lille opsamling af nogle begivenheder og hyggelige moments fra måneden eller ugen der lige har været!

OktoberUendelig mange fine græskar!

OktoberEn herlig og overdådig brunch, jeg og en veninde fik bakset sammen i efterårsferien. Lidt utraditionel måske, men det  blev lidt- “tøm ud i fryser og køleskabet” efter flere dage med gæster. Not bad at all!

OktoberLige en spejlselfie. Selvom den ikke kommer til sin ret, har jeg nemlig min nye efterårs-vinterjakke på!

OktoberLige et hyggeligt billede fra en hyggelig søndag, hvor vi fejrede jeg og min bror med en af favoritterne! Nemlig med verdens bedste pizza!

OktoberJep, jeg fik en flamingo i glas i fødselsdagsgave! Er den ikke bare cute? 😀

OktoberMin all-time yndlings morgenmad!

OktoberLeftovers fra min fødselsdagsfest!

 

OktoberEfterårsfarver i Riis Skov og et kig til kranerne på havnen.

OktoberEt post-fødselsdagsfest-billede fra min vindueskarm.

OktoberOgså et billede fra vores fødselsdagsfejring i Odder. Her indvier vi en af mine fødselsdagsgaver!

Fra min fødselsdagsfest i Vestergade!

OktoberJa, jeg blev altså godt nok 23 og ikke 32 år, haha!

OktoberMasser af dark & stormy til velkomstdrinks, yes!

OktoberFine fødselsdagsgaver

OktoberJeg og min veninde, som også underviser ved Timm Vladimirs Køkken testede “Skandinavisk Gourmet”-kurset. Og der blev eksperimenteret med høbagte beder!

OktoberOg røgpistolen skulle i brug, til hørøget smør! Jeg har da vist nok det sjoveste job i hele verdenen!

OktoberEndnu en Italiensk herlighed. Hjemmelavet ravioli og en fennikelsalat til. Mums.

Tabouleh med mandler og mynte

I weekenden holdt jeg fødselsdag for en flok af mine veninder. Og hvis der er noget jeg er vild med, så er det at gå all in på et tema. Og jeg er især vild med at gøre det når jeg inviterer til fødselsdag eller noget i den duer. Og i weekenden var temaet tyrkisk… Eller det var en blanding af tyrkisk og mellemøstlig. Det er jeg nemlig ret vild med for tiden! Så jeg kan godt afsløre at der kommer mere fra den boldgade i den kommende tid her på bloggen. Jeg har nemlig tænkt mig, at dele flere af de retter som jeg serverede i weekenden. Men vi lægger ud med en ret klassisk en af slagsen, nemlig tabouleh.

Tabouleh

Tabouleh stammer oprindeligt fra bjergfolket i Libanon og Syrien, men er med tiden gået hen og blevet den mest udbredte salat at spise i mellemøsten og senere hen også meget populær i den vestlige verden.  Og det er der heller ikke så meget at sige til, for det er virkelig en drønlækker salat! I mellemøsten varierer den meget fra land til land, hvor meget persille der kommes i, ligesom det er også er forskelligt om den bliver lavet med bulgur eller couscous. I min version har jeg brugt bulgur. Derudover er det også forskelligt , hvad folk spiser den til. I mellemøsten bliver den tit serveret til ‘meze’ som er et stort orgie af en masse små delikate retter. Men ellers kan den også serveres i fladbrød eller som tilbehør til kød eller andre retter. Jeg serverede den sammen med et par andre salater, kylling i ovnen, en myntedressing og lidt forskelligt.

But here we go:

Til 4 personer

Ingredienser

2 dl. bulgur

1 stort bundt bredbladet persille

1 stort bundt frisk mynte

30 gram mandler

10 cherrytomater

1/5 agurk

1/5 rødløg

Saften fra 1/2 lime

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog bulguren som anvist på pakken. 1:2 dl. vand i 25 minutter plejer at passe for mig, hvis det er grov bulgur jeg bruger. Rist mandlerne hele og hak dem herefter. Skær tomat, rødløg og agurk i meget små stykker. Hak persille og mynte fint. Når bulguren har kogt og kølet af i lidt tid, blander du den med tomat, agurk, rødløg, mandler, mynte og persille.  Pres saften fra limen ud over salaten, kom olivenolie på og smag til med salt og peber. Woila og så er den klar til at blive anrettet. God fornøjelse

tabouleh

tabouleh

Tabouleh

Wrap med laks og avokado

Wrap med laks og avokado

I dag får du opskriften på verdens hurtigste aftensmad eller frokost for den sags skyld. Og med verdens hurtigste mener jeg virkelig verdens hurtigste! Jeg tror samlet set den tager 4 minutter at lave og wupti, så er den klar til at blive spist! Ikke dårligt hva? Og så smager den oven i købet tæske godt! Og hvis du ikke har gættet det ud fra billedet eller overskriften, så kan jeg afsløre at verdens hurtigste aftensmad er en wrap med flødeost, laks, ruccola, avocado og sort peber! Jep. Så enkelt er det. Men for lige at være lidt mere konkret har jeg lige skrevet forholdende ned:

Ingredienser 

1 spsk flødeost

1/2 avokado

50-80g røget laks

1 håndfuld ruccola

Sort peber

Flagesalt

Fremgangsmåde

Smør flødeost ud på din wrap og kom den friske ruccola oven på, kom herefter laksen på og avokadostykkerne til sidst. Drys med salt og peber.

Hvis jeg kun laver til mig selv, plejer jeg bare at rulle den og spise den som en kebab, men ellers er den også oplagt at skære ud i nogle små hapsere, på ca. 4 cm. i tykkelsen. Hvis du kan lade være med at spise den lige med den samme, kan du også pakke den i filmpapir og lægge den på køl en times tid. Det er især oplagt at gøre, hvis du har tænkt dig at skære den ud, da den så lige får lov at “sætte” sig lidt.

Wrap med laks og avokado

Læs også: Laks med frisk pasta, edamamebønner, dild og wasabi

DR K Kogeskole på Central Food Market

Kom med til mini lynkurser med DR K Kogeskole

På søndag d. 1. oktober kan du komme og være med til mini-lynkurser med DR K Kogeskole. Og hvad er DR K Kogeskole tænker du nok? “Kogeskolen” er en kort programrække, som DR K står bag, der handler om kulturmødet mellem etniske danskere og ikke-etniske danskere. Omdrejningspunktet er madlavning og konceptet går så ud på at vi i miksede hold skal udvikle nye retter med grønsager. Projektet kommer til at foregå i tre danske byer og jeg skal så deltage i optagelserne i Aarhus, sammen med nogle stykker af  mine Food Maker-venner. Food Maker er den projektorganisation jeg er frivillig i:-)

Men men men, der hvor du kommer ind i billedet er på søndag! For hvis du har lyst kan du komme og være med når vi afholder minikurser på Central Food Market i Aarhus. I løbet af weekenden eksperimenterer og udvikler vi nemlig de her nye retter med grønsager, og det er så dem vi afholder små minikurser i. DRK vil optage under lynkurserne om søndagen, så du skal være foreberedt på at blive filmet. Kurserne varer ca. 1 time og der er et begrænset antal pladser, så det er med at være i god tid 😉 Du kan finde mere info om arrangementet  LIGE HER! Jeg håber vi ses!

Indisk kylling i karry

Indisk kylling i karry 

Hej derude. Så er det vist på tide med lidt nyt på bloggen. Så her kommer en sikker vinder!

Denne her ret er en af gengangerne i mit køkken! Det er en opdateret version af den klassiske ristaffel, som de fleste kender.  Jeg laver den tit, hvis jeg får venner på besøg, men ellers kan jeg også sagtens finde på at lave den til mig selv. Især på dage, hvor jeg virkelig craver en god krydret ret. Og det gør jeg tit, haha! Men den er i virkeligheden kanon nem at lave, og så egner den sig fint til at blive frosset ned. Jeg elsker retter der kan fryses ned, for så er der endnu en god undskyldning for at lave en god portion!

Der knald på krydderierne i denne her ret, og retten er derfor noget mere spicy end den traditionelle ristaffel/kylling i karry eller hvad man nu plejer at kalde den. Så here we go:

Indisk kylling i karry 

Til 4 personer

Ingredienser

5-6 kardemommekapsler

2 tsk. Garam masala

2 tsk. Gurkemeje

2 tsk. stødt koriander

2 tsk. spidskommen

1 tsk. stødt nellike

2 stænger kanel

5 laurbærblade

Olivenolie

1 løg

3 fed hvidløg

1 rød chili (middel stærk)

1 dåse tomatpuré

1 dåse flåede tomater

1 dåse kokosmælk

Salt og peber

3-400 gram kyllinge brystfillet.

Fremgangsmåde

Start med at komme alle krydderierne i en dyb pande eller gryde og brænd dem forsigtigt af ved svag varme. Krydderierne afgiver nemlig meget mere smag når de lige blive ristet forsigtigt af inden de våde ingredienser kommer på. Hak løg, hvidløg og chili i svits dem i en god sjat olivenolie på panden. Når løgene er er blevet blanke kommer du tomatpuré i panden. Tomatpuré er et tomatkoncentrat, som ligesom krydderierne har godt af lige at blive svitset lidt af i panden, så de ikke smager så kraftigt af koncentrat, men får en mildere smag. Herefter kommer du de flåede tomater og kokosmælken i panden og bringer det hele i kog. Lad det simre ved svag varme i minimum 30 minutter, gerne længere tid.

Kylling i karry

Imens retten simrer steger du kyllingebrysterne på en anden pande. Skær kyllingen i strimler og steg til de er gyldne og gennemstegte.

5 minutter inden servering kommer du de stegte kyllingestykker i retten og giver den et opkog.

Jeg elsker denne her ret, og ikke mindst på grund af alle de herlige ting man kan tillade sig at putte på. Jeg plejer at servere retten med jasminris, denne her raita, peanuts, kokos, mangochutney, banan og en grøn salat. I dette tilfælde bestod salaten af rød spidskål og ruccola med lidt god olivenolie.

Velbekomme!

Kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry

Speltotto med svampe og gulerod

En af mine favoritter lige for tiden er uden tvivl speltotto! Man kan jo lave den med, hvad man nu lige har lyst til: kylling, svampe, fisk osv. men i dag får du min version med svampe! Den laves stort set på samme måde som min opskrift på risotto, men den tager en anelse længere tid da speltkernerne er længere tid om at blive bløde. Det er en genial ret, og jeg plejer at lave en lidt større portion, så jeg har til et par dage og til min madpakke, for den bliver virkelig ikke kedelig dagen efter. Sidst jeg lavede retten med et par veninder, lavede vi en salat a la denne her til. Den sprøde kål og friske pære matcher virklig godt, så den vil jeg klar anbefale at lave til 🙂

Og nå ja, så vil jeg lige slå et slag for det næste Foodmaker  “Vi leger med mad” arrangement på tirsdag d. 21. februar. Jeg har nemlig grebet værtskabet og denne gang skal vi, i tråd med dette indlæg, eksperimentere med risotto! Så hvis du bor i Aarhus, er mellem 16 og 28 år, og godt kan lide at lave mad så hop ind og meld dig til!

Speltotto med svampe og gulerod 

Til 2 personer 

Ingredienser 

Lidt olie

En smule smør 

250g svampe

1 gulerod

3 skalotteløg eller 1 alm. løg 

3 fed hvidløg

250g speltkerner 

1 dl. hvidvin

Ca. 1 lt. bouillon 

40 g. parmesanost 

Saft fra 1/4 citron 

Salt og peber

Persille 

Fremgangsmåde

Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem på en pande i olie og smør. Drys godt med salt og peber. Riv en gulerod med en skræller, eller snit den fint, og tilføj strimlerne på panden med svampene. Stil svampene og de stegte gulerodsstrimler til side, når svampene er færdigstegte.

Hak hvidløg og løg og steg dem i olie i en dyb pande eller gryde. Løgene må ikke tage farve. Kom herefter speltkernerne i panden og lad dem stege med i lidt tid. Herefter kommer du 1 dl. hvidvin i og lader det dampe af ved høj varme. Når hvidvinen er kogt ind og alkoholen er fordampet kan du begynde at hele boullion ved. Kom 2-3dl. på ad gangen og lad speltkerne suge væden til sig, ved middel varme. Er speltkernerne stadig for hårde, kan du tilføje mere kogende vand for at bløde dem mere ud. Det tager ca. 35-45 minutter før kernerne er blødt ordenligt ud. Når speltkernerne er blevet bløde, men stadig med lidt bid i, tilføjer du de stegte svampe og gulerodsstrimlerne.  Kom til sidst parmesan og citronsaft i og smag til med salt og godt med peber. Pynt med persille eller ruccola. 

Velbekomme! 

opskrift på speltotto med svampe

opskrift på speltotto med svampe

Back on track og en opskrift på pad thai

Halli halløj, det er virkelig længe siden sidst nu. Men altså bloggen her er jo udelukkende lystdrevet, så den bliver opdateret når jeg føler mig inspireret og har noget på hjertet. Men jeg kan se I stadig er derude og læser mine indlæg, så det er jo bare helt vildt dejligt. Og siden sidst har en hel del opskrifter efterhånden hobet sig op, som jeg glæder mig til at dele med jer. Derudover bruger jeg også meget bloggen som mit eget opslagsværk over mine opskrifter. Selvom jeg som regel kan huske, hvordan jeg plejer at lave en ret, benytter jeg mig faktisk ret ofte af mine egne opskrifter. Og jeg har efterhånden haft brug for at kigge tilbage på flere opskrifter for nylig, som jeg vel og mærke ikke har fået skrevet ned. Derfor- endnu en grund til at komme i gang igen! For tiden researcher jeg også lidt på noget “kunstigt” lys, da jeg særligt hen på de korte og meget mørke vinterdage, har haft problemer med at fotografere inden døre. For nord-vest vendt dagslys er altså det absolut bedste til indendørs fotografering, men når solen hen over vintermånederne går så tidligt ned, kan det godt blive en udfordring at nå at fotografere i de gode lystimer. Så hvis du har nogle god råd eller anbefalinger af lys-løsninger, vil jeg helt vildt gerne have dem! Men nok om lys.

Siden sidst har jeg brugt min tid på eksamen, været en tur i Malaga og på en spændende kulinarisk tur til Marrakech med min bror, og derudover begyndt på 3. semester på mit studie. Jeg tænker på at lave en  lille guide til Marrakech, som vi besøgte, med nogle tips, anbefalinger og spisesteder. Jeg nød i hvert fald selv godt af de forskellige blog-guides, som jeg fandt inden afrejse, da jeg havde hørt meget forskellige meninger og historier om at rejse i Marokko. Men derudover er Marrakech nok den smukkeste by jeg har besøgt til dato, og jeg har et hav af billeder, som godt kunne pryde bloggen her. Så nu er du forberedt. Jeg tænker desuden, at jeg fremover vil poste lidt oftere, men indholdet vil måske variere lidt, så det ikke kun bliver opskriftsindlæg, men også andre typer indlæg.. 

Fra Marokko til Thailand. I dag vil jeg dele en herlig opskrift på en thailandsk favorit med jer. I sommers besøgte vi Thailand, som vores sidste stop på rejsen. Vi tilbragte fire dage i Bangkok. Og hvis du har rejst i Thailand, har du med garanti også smagt pad thai, for den fås bogstaveligt talt på alle gadehjørner, og går vel næsten som Thailands nationalret. Næsten. Det forstår man også godt. Den smager virkelig godt, men har alligevel en anden karakterisk smag end de mange øvrige thai-retter, som ofte indeholder curry-paste i enten rød, gul eller grøn smagsnuance. Den karakteristiske pad thaismag opstår i mixet med de forskellige soya-sauce, tamarind(eller miso) og den mørke palmesukker. Tamarind, eller i dette tilfælde miso, er en paste lavet på soyabønner, som bekendt har en meget salt smag. Miso er japansk, hvor tamarind er brugt mere i det sydøstasiatiske køkken. Men fælles for dem begge er, at de giver kraftig smag til en ret. Man kan sammenligne den med boullion, som ofte bliver brugt herhjemme. Den giver saft og kraft, og ikke mindst en salt smag til din ret. Så hver forpasselig med den. Derudover har palmesukkeren en mørk smag, og du kan også som alternativ benytte brun farin, hvis du ikke lige har noget palmesukker. Til sammen med de øvrige ingredienser i pasten kommer den eksotiske pad thai smag. Så er du gammel backpacker og savner du de thailandske gadekøkkener eller er du bare nysgerrig på en ny asiatisk ret, vil jeg stærkt anbefale dig at du kaster dig ud i denne her herlighed. 

Man kan købe alverdens færdiglavede pad thai-paste i diverse supermarkeder, men den kan altså ligeså nemt laves selv, når du lige har været forbi et asiatisk supermarked eller bare et normalt vel-asorteret supermarked.

pad thai indkøb

Ingredienser 

Pad thai paste 

Olie til stegning

1/2 løg

1 fed hvidløg

Lidt cayennepeber

1 gulerod

2 spsk peanuts

2 spsk sesam

1,5 tsk. miso

2 tsk. palmesukker

1 spsk mørk soyasauce

1 spsk lys soyasauce

Pad thai 

Olie til stegning

200g risnudler

1 gulerod

1 løg

1 fed hvidløg

2 æg

Pad thai paste

Store skalrejer (jeg foretrækker grønlandske rejer fremfor de vietnamesiske vannamei rejer, som for det meste kan fås i de fleste supermarkeder.) Du kan også komme tofu i eller både tofu og rejer, hvis du ønsker det.

Bønnespirer

Suplér eventuelt retten med tofu broccoli/squash eller andre grønsager du har liggende, som bare venter på at blive brugt.

Friske spinatblade

Et forårsløg

Lime skåret i både

Peanuts

Fremgangsmåde:

Pad thai paste

Først laves pad thai pasten, som du senere kommer i selve pad thai retten med nudler. På en opvarmet pande med olie kommer du finthakket løg, hvidløg og gulerod i (du kan passende hakke et hvidløg, løg og gulerod til resten af retten nu også, men gerne i lidt grovere stykker). Hak herefter peanutsne grundigt (brug eventuelt en blender/kværn) og bland dem i panden med sesam,  cayennepeber, miso, soya og palmesukker (hvis du bruger de store runde stykker palmesukker, som er meget hårde, kan de passende rives på et rivejern ned i retten, da de alt for hårde at hakke med en kniv). Steg den grove paste på middelvarme i 3-4 minutter, til soyaen er dampet af. Stil herefter pasten til side. 

Pad thai – retten

Kog nudlerne i en gryde, og steg hvidløg, løg og gulerod (som du snittede i samme ombering, som ingredienserne til pad thai-pasten). Kom nudlerne på panden når de er færdigkogte. Skub nudlerne og grønsagerne til side på panden, og slå to æg ud og rør dem til røræg. Rør herefter i retten og kom de pillede, kogte rejer i. (Hvis du ønsker at bruge tofu i stedet for, vil jeg anbefale at du steger det i tynde skiver på en anden pande i olie, salt og peber før du kommer det i retten.) Har du øvrige grønsager du gerne vil have i retten, kan du passende komme dem i nu, hvis du ønsker at bare sprødheden. Ellers kom i panden inden nudlerne, hvis du gerne vil stege dem lidt mere. Kom til sidst bønnespirer i og pynt med friske spinatblade, hakket forårsløg, lime og hakket peanuts på toppen.

pad thai opskrift

Apropos snak om billeder og lys.. Så vil jeg forsøge at opdatere billederne i dette indlæg inden længe, haha.

Velbekomme

Spidskålssalat med pære og parmesan

Spidskålssalat med pære og parmesan

Denne her salat er blevet min absolutte favoritsalat lige for øjeblikket! Altså, parmesan har jo aldrig gjort noget galt i en salat, og kombineret med sødmen fra pæren og den sprøde spidskål fungerer det altså virkelig godt! Haps haps haps. Jeg elsker salater der passer med årstiden, for så smager den altså bare lige lidt mere friskt og lækkerr, når grønsagerne er  på toppen! Derudover er denne her salat også virkelig hurtig at lave, win win!

 

Ingredienser

1 halvt spidskål

1 halv pære (et æble kan også sagtens bruges)

2 gode håndfulde ruccola

3 spsk. solsikkekerner

30-40g parmesanost (jeg elsker parmesan, så jeg kommer gerne rigeligt i 😀 )

Sort peber

Et par dryp god olivenolie og evt. en sød balsamico.

Fremgangsmåde

 • Snit spidskålen og skyld ruccolaen
 • Skær pæren i mindre stykke og rist solsikkekernerne let på en pande
 • Bland spidskål, ruccola, pære og de ristede solsikkekerner
 • Riv parmesanosten med en kartoffelskræller, i store stykkerover salaten.
 • Kværn til sidst lidt god sort peber og server med olivenolie og balsamicoeddike over.

Sidst jeg lavede salaten fik jeg og min veninde ras el hanout marineret oksekød og denne herlige cous cous salat til! Det var virkelig godt!

Voila, velbekomme!

salat med spidskål og parmesan

salat med spidskål og parmesan

Jeg lavede også salaten med lilla spidskål på et tidspunkt, og se hvor fint det blev! Jeg elsker jo salater i smukke farver!

Spidskålssalat med pære og parmesan

salat med spidskål og parmesan

Torsk i fad med porrer og karry – “mad på SU”

Jeg elsker fisk. Jeg elsker elsker elsker fisk. Og det er alt for sjældent jeg får torsk. Men det er jo altså en virkelig god og lækker fisk. Og i dag faldt jeg over et lækkert stykke torsk på tilbud i mit yndlings supermarked, Super Brugsen på Vesterbro Torv i Aarhus. Og apropros nyheden igår, om at jeg skal være vært til det herlige Food Maker-event i næste uge med organisationen Food Maker har jeg ikke tilfældigt forberedt denne her herlige opskrift til lige netop i dag. Lige for tiden kører Food Maker nemlig en kampagne med fokus på nem og lækker mad, som er til at lave på SU-budget. Jeg er jo på SU, men jeg må nok være ærlig og indrømme, at mit fokus ikke altid er på at det skal være billigt og SU-venligt, da jeg har svært ved at gå al for meget på kompromis når jeg eksperimenterer i mit køkken. Jeg kunne måske derfor godt lære at tænke lidt mere økonomisk, og planlægge lidt mere når det kommer til mine indkøb, så jeg tog “mad på SU”-udfodringen op.

Normalt vil man nok ikke synes fisk er særlig SU-venligt, da priserne oftes er i den højere ende, men denne her ret er faktisk ret SU-venlig da de øvrige ingredienser altså ikke er nogle der koster en bondegård. Og som sagt så elsker jeg fisk, og det er alt for sjælden jeg får torsk. Men det her er simpelthen en genial ret, hvis jeg selv skal sige det. Den er virkelig lækker her  til efteråret, hvor jeg personligt mere har lyst til varm mad til aftensmad end kold. Og typisk får jeg fisk kold, da det som regel kræver et minimum af tilberedelse. Men denne her ret er drønlækker med den lidt fede karrysauce, de sprøde løg også med ris til. Nammenam. Og som bonus så tager retten ikke meget mere end 30 minutter at lave!

Torsk i fad med karry og porrer

Til 2 personer

Ingredienser

250g torsk

1 løg

1 porrer

1 spsk karry

Saft af en kvart citron

4 dl. letmælk

Salt og peber

4 Laurbærblade

1 dl. grønne frosne ærter

Persille til servering

Ris eller groft brød

Fremgangsmåde

 • Skær løg og porre i skiver og svits forsigtigt i en pande med olie.
 • Smør et ildfast fad med fedtstof, og kom de svitsede løg og porrer i bunden.
 • Læg torsken oven på løg og porrer. Drys med salt og citron over torsken.
 • Hæld karryen på panden fra før og brænd det forsigtigt af et par minutter.
 • Kom herefter letmælken i panden og varm den godt op. Smag saucen til med salt og peber, og fløde, hvis du rigtig skal flotte dig 😉
 • Hæld karrysaucen over torsken i det ildfastefad.
 • Dryp med citron igen og læg laurbærbladene i fadet. Kom de frosne ærter i fadet til sidst.
 • Kom et stykke staniol over fadet og kom det i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
 • Server med ris eller noget groft brød til og persille på toppen.

Velbekomme!

Torsk i fad med karry og porrer

Torsk i fad med karry og porrer

Torsk i fad med karry og porrer
Torsk i fad med karry og porrer

Torsk i fad med karry og porrer