Tyrkisk rød bulgursalat

Jeg er blevet ret hooked på tyrkisk mad for tiden. Og da jeg for nogle uger siden var med i dette her projekt mødte jeg en sød ældre kvinde, som oprindeligt kom fra Irak. Hun lavede den mest fantastiske røde pilavi, som er denne her røde mellemøstlige/tyrkiske bulgursalat. Den smagte helt vildt godt, men jeg nåede desværre ikke at få den eksakte opskrift af hende, så i stedet har jeg prøvet mig lidt frem. Og i dag vil jeg dele denne her sindssyg herlige ret med jer. Jeg har allerede inden for kort tid nået at teste den på flere forskellige folk, og hvis jeg selv skal sige det, så blev den mere end godkendt 😉 Så give it a try!

Tyrkisk rød bulgursalat (eller pilavi, om man vil)

Til 4 personer

Ingredienser

1 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

2 tsk. spidskommen

3 dl. grov bulgur

1 dåse flåede tomater (oprindeligt bliver retten vist nok lavet med tomatpure, kan jeg researche mig frem til, men min version her med flåede tomater fungerer nu rimelig godt!)

6 dl. hønsebuillon

Saft fra 1/2 citron

1 håndfuld bredbladet persille

Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og svits forsigtig i en dyb pande eller gryde i olivenolie og spidskommen. Løgene skal endelig ikke tage for meget farve, men bare lige blankes lidt. Skyl bulguren i koldt vand og kom den herefter i panden. Rør bulguren rundt i et minuts tid og kom herefter de flåede tomater i. Når bulguren har suget saften fra tomaterne tilføjer du hønsebullion. Det plejer som regel at passe med 6 dl. når jeg laver retten, men ellers tilføjer du bare ekstra vand, hvis bulguren stadig føles hård. For det er jo lidt en smagssag, hvor meget bid man kan lide, at de har. Når bulguren er kogt ind med alt buillonvandet (det tager ca. 20 minutter) tilføjer du hakket persille, saften fra citronen og smager til med salt og peber.

Jeg serverede retten med denne her herlige tabouleh, sprøde karry-marinerede kyllingelår, naanbrød og en youghurtdressing med mynte. Eller som på sidste billede, som et krydret indslag til en sen brunch!

God fornøjelse!

Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Tabouleh med mandler og mynte

I weekenden holdt jeg fødselsdag for en flok af mine veninder. Og hvis der er noget jeg er vild med, så er det at gå all in på et tema. Og jeg er især vild med at gøre det når jeg inviterer til fødselsdag eller noget i den duer. Og i weekenden var temaet tyrkisk… Eller det var en blanding af tyrkisk og mellemøstlig. Det er jeg nemlig ret vild med for tiden! Så jeg kan godt afsløre at der kommer mere fra den boldgade i den kommende tid her på bloggen. Jeg har nemlig tænkt mig, at dele flere af de retter som jeg serverede i weekenden. Men vi lægger ud med en ret klassisk en af slagsen, nemlig tabouleh.

Tabouleh

Tabouleh stammer oprindeligt fra bjergfolket i Libanon og Syrien, men er med tiden gået hen og blevet den mest udbredte salat at spise i mellemøsten og senere hen også meget populær i den vestlige verden.  Og det er der heller ikke så meget at sige til, for det er virkelig en drønlækker salat! I mellemøsten varierer den meget fra land til land, hvor meget persille der kommes i, ligesom det er også er forskelligt om den bliver lavet med bulgur eller couscous. I min version har jeg brugt bulgur. Derudover er det også forskelligt , hvad folk spiser den til. I mellemøsten bliver den tit serveret til ‘meze’ som er et stort orgie af en masse små delikate retter. Men ellers kan den også serveres i fladbrød eller som tilbehør til kød eller andre retter. Jeg serverede den sammen med et par andre salater, kylling i ovnen, en myntedressing og lidt forskelligt.

But here we go:

Til 4 personer

Ingredienser

2 dl. bulgur

1 stort bundt bredbladet persille

1 stort bundt frisk mynte

30 gram mandler

10 cherrytomater

1/5 agurk

1/5 rødløg

Saften fra 1/2 lime

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog bulguren som anvist på pakken. 1:2 dl. vand i 25 minutter plejer at passe for mig, hvis det er grov bulgur jeg bruger. Rist mandlerne hele og hak dem herefter. Skær tomat, rødløg og agurk i meget små stykker. Hak persille og mynte fint. Når bulguren har kogt og kølet af i lidt tid, blander du den med tomat, agurk, rødløg, mandler, mynte og persille.  Pres saften fra limen ud over salaten, kom olivenolie på og smag til med salt og peber. Woila og så er den klar til at blive anrettet. God fornøjelse

tabouleh

tabouleh

Tabouleh