Laks med frisk pasta, edamamebønner, dild og wasabi

Denne her ret smager vanvittig godt, ja faktisk så godt at jeg lavede den to gange på en uge! Også er den faktisk utrolig nem og hurtig at bikse sammen! Da vejret var lidt mere sommeragtigt grillede vi laksen, men ellers kan det også sagtens laves i ovnen! Try it out!

 

Til 2 personer

Ingrediener: 

2 laksestykker (2-300g)

250g frisk pasta

2dl. edamamebønner

1 god håndfuld frisk ruccola

4 radiser

20g parmasanost

Frisk dild

Salt og peber

 

Dressing:

2 spsk. olivenolie

1,5 spsk risvineddike

1 tsk. wasabi

1/2 tsk sukker

Saft fra en halv lime

 

Hvordan? 

  • Pak laksen ind i sølvpapir med lidt olie, salt og peber og giv den ca. 13-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
  • Kog den friske pasta, som anvist på pakken
  • Kog edamamebønnerne
  • Skyld ruccola og dild, og skær radiserne i mindre stykker.
  • Når pastaen af afkølet en smule blandes den med bønnerne, ruccola, dild, parmesanost, radiser, salt og peber.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og kom den over pastaen til sidst.

Server med den varme laks og evt. et stykke ristet brød

Voila og velbekomme!

Frisk pasta og laks

Frisk pasta og laks

Frisk pasta og laks

Sommersalat med fennikel og parmesanost

Selvom vejret ikke er helt til at regne med fortiden, får I alligevel opskriften på denne her skønne sommersalat. Jeg lavede den sidste weekend, hvor vi, i dog lidt overskyet vejr, grillede i baggården. Stilheden herinde skyldes, at jeg i sidste uge fik sommerferie og jeg siden da, virkelig bare har holdt ferie! Jeg har forsøgt at være lidt offline, selvom det er svært! I weekenden tager jeg på Northside, måske der skal raporteres om lidt spændende festivalmad? Jeg skal selv arbejde i Spiselaugets Sliders bod, så hvis i bliver burgersultne så kan det være vi ses! Nå men nu får i opskriften på den skønne salat:

Ingredienser: 

1/2 fennikel

30g Parmesanost (parmigiano reggiano)

1 håndfuld valdnødder

skovsyre

Balsamicoeddike (gerne en sød balsamcio)

Salt og peber

Hvordan? 

  • Snit fennikel fint, eller kør det på et mandolinjern
  • Rist valnødderne
  • Skær parmesan i tynde skiver, brug gerne en kartoffelskræller til at få stykkerne helt tynd og lækre.
  • Bland fennikel, valnødder, parmesan, balsamico, salt og peber og pluk lidt skovsyre og kom på toppen til pynt.

Haps, en dejlig og lækker salat blev til 😉

Salat med fenikkel og parmesan

 

Øhaven #3

Nu er der ved at ske ting i den lille øhave. I weekenden kunne jeg nemlig høste den første grønsag! En meget stor deform radise.. Og vi må nok nøjes med den ene. For det var den eneste radiseplante vi var lykkedes med at forspire og sætte ud. Men den smagte virkelig også dejligt. Den kom i en herlig kartoffelsalat med nye kartofler, agurk og tomat og en lækker cremefraiche-dressing med purløg. Mon ikke den kommer på bloggen her hen over sommeren? 😉

Men jeg ville egentlig bare lige give en status på, hvordan det går med haven. Og det går faktisk rigtig fint, men jeg må også konstatere at det faktisk er sværere end jeg lige havde troet. Når man som mig, for eksempel har svært ved at skældne mellem det der er ukrudt, og det der ikke er ukrudt, så kan haven ret hurtig blive lidt uoverskuelig.. Men med hjælp fra en ukrudt-kender aka. min veninde, så fik vi luget bedene nogenlunde pæne den anden dag. Udover den lille ukrudtsudfordring har vi et lille problem med nogle ret ujævne rækker. Jeg mener jo, at det er den kraftige vind som der ofte kan være ude på denne del af Århus Ø, som har været med til at blæse alle frøene rundt i de forskellige bede, efter vi havde sået. Men, det kan også godt være, at det er mig, som ikke helt har fået lagt frøene ordentligt i lige og fine rækker.. For det er da lidt mystisk, hvorfor der popper rødbeder op i bedet med purløg, og dild i bedet med rødbeder? Meget mærkeligt. Og læg lige mærke til hegnet jeg har bygget i ærtebedet, er det ikke fint? De gror helt vildt, efter jeg har sat det op.

Jeg og min søster skiftes nogenlunde til at vande haven, ellers hiver jeg også af og til et par venner med ud til haven, også gør vi en lille tur ud af at kigge til haven. Men ellers skal i, søde læsere, hvis I kommer forbi en gang, være mere end velkomne til at svinge en vandkande, for i disse dejlige varme dage tørster haven efter vand hele tiden! 😉

Nedenfor får du lige et par billeder af haven, som den ser ca. ser ud lige nu.

Øhaven
Ærtebedet
Øhaven
Løgene har lynhurtigt vokset sig høje, og så vokser der rødbeder ved siden af.
Øhave
Lige et nærbillede af rødbederne.
Øhaven
Her kommer der forhåbentlig en masse fine forårsløg lidt senere på sommeren.
Øhaven
Pluksalat i massevis!

Friske forårsruller og lidt snak om Vietnam

Friske forårsruller og lidt snak om Vietnam

Forleden lavede jeg de her friske forårsruller med en peanutbutter-dip og de smager helt fantastisk. Rullerne er en klassisk Vietnamesisk spise, og det er faktisk et helt perfekt tema her til bloggen, for jeg rejser nemlig til Vietnam om lige præcis en måned. Derfor lejer jeg lidt med tanken om at afprøve lidt flere forskellige Vietnamesiske retter inden jeg tager afsted, for at udforske det Vietnamesiske køkken lidt på forhånd. Derudover researcher jeg lidt på mulighederne for at komme på et Vietnamesisk kokkekursus i Hanoi. Der skulle eftersigende være mange af sin slags, så hvis du kender til et eller har nogle andre anbefalinger og gode tips til Vietnam, så kom endelig med dem!

Men tilbage til de friske ruller, så kan fyldet selvfølgelig varie og du kan lave dem både med kylling og rejer, eller hvad fantasien ellers rækker til. De er dejlig friske, som navnet også antyder, og så smager de vanvittig godt dyppet i lidt peanutbutter dip! Try it out!

Til ca. 10 ruller

Ingredienser

10 rispapirsplader

1/4 agurk

1 avokado

1/5 mango

1 gulerod

5-7 sukkerærter

2 forårsløg

En håndfuld frisk koriander

100g risnudler

15 tigerrejer

Friske forårsruller

Hvordan? 

  • Snit alle grønsagerne fint i mindre stykker
  • Kog risnudlerne som anvist på pakken
  • Hæld kogende vand over dine tigerrejer, hvis de ikke er kogt på forhånd.
  • Stil en skål med varmt vand frem og dyp et stykke rispapir ad gangen i vandet. Dyp det ca. i 10-15 sekunder.
  • Læg rispapiret forsigtigt ud på et skærebræt.
  • Nederste på rispapiret lægger du det fyld på du har lyst til, men pas på ikke at komme for meget i så rullen ikke kan lukkes 😉 Hvis du kommer fyld i så det maks fylder halvdelen af rispapiret, burde den kunne lukkes.
  • Luk forsigtigt rullen ved at folde den del af rispapiret med fyldet på ind over den anden, og forsigtig folde de to ender ind i rullen, så fyldet ikke falder ud.
  • Og sådan fortsætter du til du har brugt fyldet og rispapirene.

 

Peanutbutter-dip 

Ingredienser?

1 dl. peanutbutter

2 spsk. vand

1 spsk. soya

1,5 tsk. sukker

Lidt citronsaft

 

Hvordan?

  • Bland ingredienserne sammen i en skål og server til de friske ruller!

Voila, og hav en dejlig vietnamesisk aften

Friske forårsruller

Friske forårsruller

To herlige sommersalater

To herlige sommersalater

Nu er sommeren endelig over os, og lad os lige krydse fingre for at det dejlige vejr varer ved. Men selvom vi ind i mellem får det der minder om skybrud, så fornemmer jeg alligevel at varmen er kommet for at blive. Og det er jo bare helt vildt dejligt! Sidste år da jeg flyttede ind i min nuværende lejlighed, fik jeg en Weber go-anywhere gasgrill af mine forældre i indflyttergave. Virkelig en dejlig indflyttergave, og den blev brugt så ofte, som vejret tillod det, sidste sommer. Den er genial, da den kræver minimal rengøring. Derudover bliver den varm i løbet af meget kort tid, og samtidig kan man justere varmen, super smart. Også undgår man også al besværet med kul,  som kan være rimelig bøvlet, hvis man er for eksempel sidder i en park og griller. Grillen er blev brugt en enkelt gang før i denne sæson, men her den anden dag, hev jeg og min søster den frem igen. Vi grillede et par langelændere, et par hot dogbrød jeg havde liggende i fryseren og nogle grønne tyrkiske pebere, som desværre var noget stærkere end vi havde troet. Og dertil lavede jeg to forskellige herlige sommersalater, som er perfekte til langt det meste grillmad, så dem vil jeg dele med jer i dag, på denne herlige lørdag, hvor temperaturen ser ud til at snige sig op på de 27 grader!

 

Salat med nye kartofler og grønne asparges 

Ingredienser: 

2-3 håndfulde små nye kartofler

5 asparges

2 forårsløg

5 radiser

1/4 agurk

Lidt feta

1 håndfuld mandler

Rød skovsyre

Dressing:

Olivenolie

Balsamicoeddike

1,5 tsk honning

1 tsk sennep

Salt, peber og citron

 

Hvordan? 

  • Vask og kog de nye kartofler
  • Skold de grønne asparges ved at hælde lidt kogende vand over dem i en si.
  • Hak forårsløg og skræl radiserne med mandolinjern eller en urteskræller
  • Skær agurk og asparges i mindre stykker
  • Rist og hak lidt mandler
  • Bland de afkølede nye kartofler med, med agurk, asparges, foråsløg, mandler og radiser, og smulder lidt god feta henover til sidst og pynt salaten med lidt rød skovsyre.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og kom den over salaten.

salat med vandmelon og feta, salat med kartofler og asparges

 

Salat med vandmelon, persille og feta 

Ingredienser

1/4 vandmelon

2 håndfulde persille

1 håndfuld feta

1 rødløg

Balsamico og olivenolie

 

Hvordan? 

  • Skær vandmelonen i tern
  • Hak persille, rødløg og feta og bland i
  • Kom en god balsamicoeddike over og lidt olivenolie

salat med vandmelon og feta, salat med kartofler og asparges

Sommersalater
Sommersalater

salat med vandmelon og feta, salat med kartofler og asparges

 

Stegte ris med kylling og grønsager

Stegte ris med kylling og grønsager

Denne her thailandske wok er genial, for den kan laves på alverdens måder.  Den er super praktisk, hvis du står med køleskabet halvfyldt med grønsager på sidste dato. Du får min version af en ægte thai-ret med fishsauce, stegte ris, æg, kylling og grønsager. Og netop grønsagerne kan variere alt efter, hvad du lige har i køleskabet.

Til 4 personer

Ingredienser 

3 dl. jasmin ris

400g kyllingebryst

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 broccoli

2 gulerødder

1,5 dl. ærter

2 æg

2 tsk. fishsauce

1 tsk. soya

lidt sukker

Salt og peber

Olivenolie til stegning

1/4 agurk

2 forårsløg

 

Hvordan? 

  • Kog risene som anvist på posen og stil dem herefter til side
  • Skær kyllingebrysterne i strimler og steg dem på panden i olivenolie, så de bliver gyldne og gennemstegt. Tag dem herefter af og stil dem til side.
  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kom dem på panden i olivenolie. Svits dem forsigtigt.
  • Skær broccoli og gulerødder i mindre stykker og kom dem på panden med løg og hvidløg. Steg dem i et par minutter og kom herefter de færdigkogte ris i panden.
  • Skru lidt op for varmen, så risene bliver stegt forsigtigt.
  • Skru ned til middelvarme, og skub risene og grønsagerne over i den ene side af panden. Og slå så de to æg ud i panden ved siden af. Rør i æggene så de ikke bliver til spejlæg.
  • Bland æggemassen godt med risene og grønsagerne, og kom herefter ærter i panden.
  • Nu tilsætter du kyllingen til panden, sammen med fishsauce, soya, sukker, salt og peber.
  • Lad retten stå og stege lidt og hak i mens forårsløg og agurk.
  • Server med foråsløg og agurk på toppen.

Voila, god appetit!

Stegte ris med kylling og grønsager

Stegte ris med kylling og grønsager

Stegte ris med kylling og grønsager