Cookies med brun farin, chokolade og peanuts

Cookies med brun farin, chokolade og peanuts

Min gode veninde flyttede til Århus i weekenden. Og i anledningen af denne herlige begivenhed havde jeg bagt indflytter-cookies! Jeg har en anden opskrift på cookies med peanuts og chokolade liggende her på bloggen, som du finder lige HER. Men i den tidligere opskrift eksperimenterede jeg med at bage cookies uden brun farin, simpelthen fordi jeg ikke havde det på lageret. Det fungerede også super, men da jeg i mellemtiden har fået købt brun farin kommer her en version med.. brun farin! Brun farin har en ret karakteristisk smag, så selvom de øvrige ingredienser er pretty much de samme smager de her cookies ret anderledes! På den gode måde selvfølgelig 😉 Here we go!

 

Cookies med brun farin, peanuts og chokolade

ca. 20 cookies

Ingredienser

125g smør

70g sukker

100g brun farin

1 æg

175g mel

1 tsk natron

80g mørk chokolade

100g saltede peanuts

 

Hvordan? 

  • Riv smøren på et rivejern eller blødgør den så den er nemmere at ælte.
  • Bland smør med sukker og brun farin i en skål og kom herefter ægget i.
  • Bland mel og natron i en skål for sig og ælt det godt ind i massen med sukker, æg og brun farin.
  • Hak peanuts og den mørke chokolade og kom det i skålen med de øvrige ingredienser.
  • Ælt massen godt sammen, og tilføj evt. mere mel, hvis den er svær at samle.
  • Tril herefter dejen til en pølse på 40 cm., pak den ind i vitawrap og læg den på køl en halv til en hel time.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær pølsen ud i 20 skiver på 2 cm. hver ca.
  • Læg cookiesne på bageplader og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Cookies med brun farin, chokolade og peanuts

Cookies med brun farin, chokolade og peanuts

Cookies med brun farin, chokolade og peanuts

Voila, hav en dejlig cookie-dag!

 

 

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Vejret er jo helt eminent for tiden, og jeg som ellers troede grillsæsonen var ovre, hæv lykkeligt den lille gas-grill frem fra kælderen igår! Grillaftenen endte dog ikke helt som den skulle.. Jeg og en veninde havde ellers pakket en god kurv med kartoffelsalat, prosecco, chips og godt humør, og fandt os så et herligt spot i Botanisk Have. Men da jeg er ved at række grillen til, opdager vi at vi har glemt kyllingen, som vi skulle grille.. Damn, hvor var det bare ærgerligt! Så ja, grillturen i Botanisk Have endte med at vi drak prosecco og spiste chips. Men det var nu også hyggeligt. Det endte så med at kyllingen blev lavet på en pande derhjemme i stedet for! Så ingen lækre picnic-billeder af kyllingen på grill, som jeg ellers have håbet. Men den smagte drøngodt alligevel, så nu får du opskriften og derudover en opskrift på den kartoffelsalat, som jeg biksede sammen igår.

 

Kylling med serranoskinke

Til 2 personer

Ingredienser

2 kyllingebryster

1 lille rødløg

1 håndfuld persille

3 spsk. fetaost, f.eks puk eller taverna i blok.

4 skiver serranoskinke (ca. 60g)

Salt og peber

 

Hvordan? 

  • Skær kyllingebrysterne forsigtig i midten, uden at skære den midt over, men for at gøre plads til fyldet
  • Hak rødløg og persille og bland det i en skål med feta, salt og peber
  • Mos fetablandingen godt sammen og fordel fyldet i de to kyllingebryster
  • Tryk brystfiletterne forsigtigt sammen og rul hver kyllingebryst i to skiver serranoskinke.
  • Bind de to kyllingebrystfiletter forsigtigt ind i lidt kødsnor, for at fyldet ikke ryger ud.
  • Steg enten kyllingefiletterne på grill i ca. 20 minutter og sørg for at vende dem undervejs, de tyve minutter gælder også, hvis det foregår på panden i olivenolie eller i ovnen på en bageplade. Men hold dog alligevel øje med dem, da der jo nemt kan være forskel på størrelsen af kyllingebrysterne og stegetiden derfor kan variere.

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kartoffelsalat med cremefraichedressing 

Ingredienser

3 håndfulde aspargeskartofler

4 store tomater

1/2 agurk

2 forårsløg

1,5 dl. cremefraiche (jeg var vist ude i en creme fraiche 6% til min dressing igår, men federe kan også sagtens bruges)

1/2 bundt purløg

1 tsk. ketchup

1 tsk. sennep

1 tsk. æblecideredike

Salt og peber

 

Hvordan? 

  • Kog og pil aspargeskartoflerne og lad dem afkøle
  • Skær agurk og tomater i mindre tern
  • Hak forårsløget og bland det med kartoflerne, agurk og tomat.
  • Bland cremefraiche, purløg, ketchup, sennep, æblecideredike og smag dressingen til med salt og peber.
  • Vend dressingen rundt i kartoffelsalaten og server den med lidt friskkværnet peber og flagesalt på toppen.

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Voila, velbekomme!

 

Citrongræsmarineret svinekød med koriandersalat og peanutsauce

Citrongræsmarineret svinekød med koriandersalat og peanutsauce

Jeg håber I godt lige kan klare et vietnamesisk indslag igen, for jeg vil næsten gå så langt og sige, at jeg ikke kan blive træt af det vietnamesiske køkken! I hvert fald ikke af denne her ret, som du i dag får opskriften på. Inspirationen kommer igen, fra det madlavningskursus jeg var på i Vietnam, hos en rigtig autentisk koge-mama. Godt nok var der lidt mere knald på de friske- og mangeartede krydderurter, da vi lavede retten i Vietnam. Men da de fleste af dem, kan være en anelse svære at opstøve her til lands, går retten også fint uden. Dog vil jeg slå et slag for at smutte forbi en far-east forretning, hvis du har sådan en i nærheden, da der skal bruges et par ingredienser, som af og til ikke kan fås i Netto, og de andre danske supermarkeder. Well, here we go, du må seriøst ikke snyde dig selv for at prøve denne ret af, og jeg kan uden tøven sige at den kan slå benene væk under de fleste!

Til 4 personer

Citrongræsmarineret svinekød 

Ingredienser

400g svinekoteller

1 frisk stang citrongræs

2 fed hvidløg

1/2 tsk. sort peber

2 spsk. soya

2,5 spsk. Oistersauce

1 spsk. sukker

2 spsk. olivenolie

Hvordan? 

  • Pil de yderste lag af citrongræsset, så du kun har den tynde, fine og bløde stand i midten tilbage. Hak den i mindre stykker.
  • Pil hvidløgsfedne og hak dem i mindre stykker.
  • Kom de hakkede hvidløgsfed og citrongræsstykker i en morter og morter dem godt sammen.
  • Bland i en skål soya, oistersauce, olie, sukker og peber sammen og kom hvidløg og citrongræs i når du har mortet det sammen.
  • Tag en kødhammer og hammer kotellerne møre.
  • Skær dem herefter ud i strimler.
  • Kom de strimlede kotteletter i en frysepose med soyamarinaden.
  • Masér marinaden godt ind i kødet og lad det trække i en times tid.
  • Når købet har trukket steger du det på panden i olivenolie til det har fået en god stegeskorpe og er gennemstegt.

Koriandersalat 

Ingredienser

2 gulerødder

1/2 agurk

2 håndfulde bønnespirer

1/2 mango

Lidt hvidkål

Et bundt frisk koriander

Skal det være ægte asian-style kan agurken og hvidkålen passende byttes ud med grisk grøn papaya og kinaradise.

Hvordan?

  • Skær agurk og gulerod på mandolin, så de bliver sprøde og lækre.
  • Snit fint hvidkålen og skræl mangoen og skær den i mindre strimler.
  • Bland agurk, gulerod, hvidkål, mango med bønnespirerne og den friske koriander.

Citrongræsmarineret svinekød med koriandersalat og peanutsauce

Peanutsauce 

Ingredienser

3 spsk. soya

1,5 dl. vand

2 spsk. olivenolie

1 tsk. sukker

1 spsk peanutbutter

3 spsk. peanuts

Saft fra 1/4 lime

Hvordan? 

  • Hak peanuts groft og bland dem i en skål med soyabønnesaucen, soya, vand og sukker.
  • Hæld olien på en pande og kom saucen herpå.
  • Lad saucen koge op lad den herefter simre 4-5 minutter ved middel varme. Kom til sidst limesaften i.

Server helemolevitten med risnudler, lidt friskhakkede peanuts, skårede limebåde og chili til at drysse på.

Citrongræsmarineret svinekød med koriandersalat og peanutsauce

Citrongræsmarineret svinekød med koriandersalat og peanutsauce

Citrongræsmarineret svinekød med koriandersalat og peanutsauce

Quinoasalat med broccoli, mandler og paprikamarieneret kylling

Quinoasalat med paprikamarieneret kylling, broccoli og mandler.

I dag får du en opskrift på en herlig salat, som jeg lavede den anden dag. Tit bliver de bedste salater til, synes jeg, når man bare bruger de sager man lige har liggende i køleskabet og blander dem med, hvad man lige har af kerner, linser, couscous eller lignende også selvfølgelig mandler. Hvis du har fulgt med på bloggen har du nok lagt mærke til at jeg tit kommer mandler i mine salater. Jeg elsker virkelig mandler, de kan virkelig redde en hver salat!

Quinoasalat med broccoli, mandler og paprikakylling

Til 2 personer

Salaten

1/2 broccoli

Lidt fintsnittet hvidkål

1/3 agurk

1 dl. quinoa

1 dl. grønne linser

1 håndfuld mandler

 

Paprikamarineret kylling

200g kyllingebryst

2 tsk. sød paprika

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

Saft fra en 1/4 citron

 

Olie-eddike-dressing 

2 spsk. olivenolie

1 tsk. sennep

1,5 tsk. akaciehonning

1 tsk. sød balsamico eddike

Saft fra 1/4 citron

Salt og peber

 

Hvordan?

  • Kog quinoaen (1:1,5 dl. vand)
  • Kog de grønne linser, eller gør som mig og køb nogle økologiske grønne linser på dåse og dræn dem. De smager super godt, også er det lidt hurtigere end at koge nogle tørre.
  • Kom broccolien i en si og drys med lidt salt. Hæld herefter kogende vand på, så de lige bliver dampet, men stadig bevarer sprødheden.
  • Halver agurken og skær den i skiver, og snit herefter hvidkålen.
  • Kom mandlerne på en pande og rist dem forsigtigt. Hak dem herefter groft.
  • Skær kyllingebrystet i skiver, kom den i en frysepose med paprika, salt og peber.
  • Steg kyllingen på en pande i olivenolie og dryp den til sidst med citron.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Bland herefter linser, quinoa, broccoli, agurk, hvidkål, mandler og kylling sammen og server dressingen til. Drys evt. salaten med lidt ekstra god sort peber.

Voila, og hav en dejlig tirsdag.

Quinoasalat med paprikamarieneret kylling

Quinoasalat med paprikamarieneret kylling

 

 

To gode pizzasteder i London

Få min miniguide til god pizza i London.

Der har i den grad været feriestemning her på bloggen, jeg har nemlig ikke været meget hjemme i DK og derfor heller ikke svunget så mange knive og grydeskeer på det seneste. Derimod har jeg været i ikke mindre end fire forskellige hovedsteder og ni forskellige lufthavne den sidste halvanden månedstid.. Jeg har spist overdådigt meget god mad og nydt al den gode inspiration jeg har fået. Senest har jeg været i London for at besøge en veninde. Og om nogle byer er London altså et mekka for god verdensmad. Min veninde bor ved Brick Lane i Shoreditch, som om noget er et område der emmer af curry og streetfood. Og nå ja, så er der også Shoreditch High Street, hvor der ligger den ene vietnameserbiks efter den anden.. You must go there! Det blev desværre ikke til andet end en vietnamesisk iskaffe (som smager HELT VILDT godt) da vi havde andre gode- og spiselige ting på programmet. Derimod spiste vi nogle drønlækre pizzaer, som også er det indlægget her skal handle om.

CRAKE BREWERY 

Den første pizzaanbefaling er af stedet Crate Brewery i Hackney, som ligger lige om side med Victoria Park, et tjekket bryggeri og pizzahus i et. “The white building” som stedet også hedder, vender ud mod en af de hyggelige kanaler i området. Her fungerer den rå betonplads som en tjekket og hyggelig terrasse med plankeborde og træbænke. Der er udendørs DJ set-up, og selv på en søndag bliver der langet rosé og hjemmebryggede IPA’s i lange baner over disken. Og med en stenovnsbagt kartoffel- og trøffelpizza, serveret på et træbræt, er det perfekte søndags set-up hvis ved at være på plads. Stor opfordring her fra.

Adresse: 7, The White Building, Queen’s Yard, London E9 5EN

Pizza i London

PIZZA UNION

Det andet anbefaldelsværdige pizzasted er Union Pizza, som ligger både ved Spitalfields i east-end og ved Kings Cross. Her serverer de også stenovnsbagte pizzaer, og for en pizza-nerd som mig, der om nogen går op i sprødheden på pizzaens bund, må jeg sige at pizzaerne her var mere end godkendte! De var så sprøde og lækre, og med en tomatsauce med den helt rigtige krydrede smag. Og ikke nok med at pizzaerne var i topklasse, så kostede de heller ikke mere end 4-6 pund. Win! Jeg fik en pizza med tomatsauce, oksekød, mozzarella, grøn chili, hvidløg og ruccola, og min veninde fik med tomatsauce, svampe, timian og mozarella. Så hermed er anden pizzaanbefaling givet, hvis du rammer London.

Adresser

Spitalfields: 25 SANDY’S ROW, LONDON, E1 7HW

Kings Cross: 246-250 PENTONVILLE ROAD, LONDON, N1 9JY

Pizza i London

Pizza i London

Vietnamesiske friske ruller vo. 2

Det er ved at være lidt tid siden sidst, og som sidste indlæg afslørede har jeg været i Vietnam. Udover Vietnam var jeg også et par uger i Cambodia og et lille smut i Thailand. Og det er vist ikke kommet bag på nogle, hvis I følger med på de sociale medier, at det asiatiske køkken har stjålet mit hjerte. Ikke at tage fejl af, at jeg da har lavet en thailandsk wok her og der, og især slået min folder i det Indiske køkken, som jeg virkelig elsker, men som forrige indlæg også er navngivet så har jeg virkelig været på en gastronomisk tour i Østen. Og, jeg er helt vild med det. Især  det Vietnamesiske køkken er jeg faldet for. Der er der for alvor knald på smagen, og næsten alle retter indeholder noget sprødt, noget friskt, noget stærkt og noget sødt. Det fungerer så godt. Så i dag er temaet selvfølgelig Vietnamesisk. Du får opskriften på friske vietnamesiske ruller, og noget nær verdens bedste peanutbutter-dip inspireret af en rigtig vietnamesisk koge-mama, som vi var på kokkeskole hos. Så hvis, du har planer om at besøge Vietnam i den nærmeste fremtid kommer her en kæmpe anbefaling til at tage på Bay Mau Eco Cooking Class nær Hoi An i det centrale Vietnam.

Friske ruller med korianer og rejer

Til 10 ruller

10 stykker rispapir

1 hjertesalat

1/2 mango

1 gulerod

1 håndfuld bønnespirer

100g risnudler

1/2 agurk

1 bundt koriander

30 store rejer

Hvordan?

  • Skær agurk, gulerod og mango fint i tynde strimler. Evt. gulerod og  agurk på et mandolinjern.
  • Skyld salaten og skær bladene over i halve.
  • Kog nudlerne og lad dem afkøle.
  • Kog rejerne, hvis de ikke er kogt i forvejen. Pil hoved og hale af dem og skær herefter rejerne over på den lange led. Så er de smallere og kan bedre være i rullerne.
  • Dyp rispapirets kanter i en tallerken med koldt vand, og dryp midten af papiret (på begge sider) vådt til sidst, ved at tage lidt vand på hånden og dryppe ud over.
  • Læg rispapiret på et skærebræt og læg så på den nederste del af rispapiret, et stykke salat, som du har skåret over. Oven på lægger du lidt nudler, agurk, gulerod, mango, koriander og bønnespirer.
  • Tryg grønsagerne forsigtigt sammen og rul forsigtigt en omgang. Fold herefter enderne i hver side ind.
  •  Læg nu 4-5 af de halverede rejer på rispapiret og rul videre henover rejerne med resten af rullen ind til du har rullet det sidste rispapir over.

**Rullerne kan selvfølgelig laves uden rejer, hvis man heller vil det. Grønsager kan jo vælges helt efter eget ønske, alt kan lade sig gøre. Så det er bare med at give sig i kast!

Verdens bedste peanutbutterdip 

3 spsk. peanutbutter

2 tsk. hoisin sauce

2 spsk. soya

1 spsk. fish sauce

1 tsk. rørsukker

1 dl. vand

2 fed hvidløg

Olivenolie

Hvordan?

  • Bland peanutbutter, hoisin sauce, soya, fish sauce, sukker og vand sammen i en skål.
  • Hak hvidløgsfedene fint og steg dem forsigtigt i olivenolie på en pande.
  • Kom herefter peanutbutterblandingen på panden.
  • Lad den koge forsigtig ved middel temperatur i ca. 3-5 minutter til den bliver tyk i konsistensen.
  • Kom eventuelt mere vand i, hvis du ønsker den tyndere.

God fornøjelse! Kom endelig med feedback, hvis I afprøver retten eller nogle af mine andre retter. Det er så hyggeligt at høre om 🙂

friske vietnamesiske ruller