Bulgursalat med hokkaido, rødløg og feta

Bulgursalat med hokkaido, rødløg og feta

Jeg er blevet ret vild med græskaret hokkaido . Det er forholdsvis en ny spise for mig, men jeg er virkelig blevet vild med det! Den søde smager spiller virkelig godt sammen med rødløg og den salte feta i denne her salat. Og så skal den bare bages i ovnen, så den ikke bliver helt blød, men der stadig er lidt bid i den. Yum, det er altså godt! Så try it out, hvis du også er blevet lidt i efterårshumør og har lyst til at prøve hokkaidogræskaret af!

Bulgursalat med hokkaido, rødløg og feta

Til 4 personer

Ingredienser

1/2 stort hokkaido eller et lille.

1 spsk olivenolie

Timian eller rosmarin

3 dl. bulgur

1 rødløg

2 håndfulde spinat

3 spsk. fetaost

1 håndfuld mandler

Peber og salt.

Fremgangsmåde

  • Skær græskaret over på midten og grav indmaden ud med en ske.
  • Sker de to halve græskar i både eller skiver og læg dem på en bageplade. Kom olie på. Jeg bruger en oliespray fra Holm, som er ret praktisk i sådan en situation er, så man ikke kommer til at hælde en hel liter olie ud over græskarstykkerne. Men dryp lidt olie udover og bagefter lidt salt og timian eller rosmarin. Alt efter hvad du fortrækker.
  • Bag i ca. 20-25 minutter i ovnen ved 200 grader.
  • Når græskarstykkerne har fået nok lader du dem afkøle og skærer dem i mindre stykker.
  • Kog bulguren med lidt salt og lad den afkøle.
  • Skyl spinaten og rist mandlerne på en pande.
  • Hak mandlerne og skær rødløget i fine skiver
  • Bland bulgur med spinat, hakkede mandler, rødløg, feta og græskar.
  • Kom lidt god olivenolie på til sidst og friskkværnet peber.

Da jeg lavede den forleden spiste jeg blot salaten som en ret i sig selv. Men næste gang tror jeg, at jeg vil lave de her lækre krydrede kødboller til!

Velbekomme

Bulgursalat med hokkaido, rødløg og feta

Bulgursalat med hokkaido, rødløg og feta

Bulgursalat med hokkaido, rødløg og feta

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Svampesæsonen er over os, og i denne anledning kommer der ikke mindre en endnu ægte italiensk klassiker på bloggen, nemlig svamperisotto. Men denne her herlige opskrift kan jeg ikke selv tage æren for. Det er ikke sikkert alle der læser med ved det, men før Verdensmadblog.dk skrev jeg i flere år en madblog sammen med min søster. Og om nogen er hun er altså også god i et køkken! Og denne her herlige opskrift på svamperisotto er nemlig min søsters, som hun i sin tid skrev til vores daværende madblog. Den smager seriøst godt og er desuden rimelig nem at gå til! Så go ahead og spring ind i den herlige svampesæson med en stensikker opskrift!

Risotto med svampe 

Til 4 personer

Ingredienser 

  • lidt olivenolie
  • 4-5 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 350 gram risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 9 dl. hønsefond/bouillon
  • 70 gram smør
  • 40 gram parmesanost
  • 400 gram champignon (eller andre svampe)
  • saften fra en halv citron

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Hvordan? 

  1. varm hønsefonden op eller kog vand til bouillon
  2. rens og del champignonerne i kvarte
  3. varm en pande med olie og en klat smør – tilsæt champignon, et fed hvidløg skåret i skiver og lidt citronsaft, lad champignonerne blive ristet, mens du laver risottoen

Risotto med svampe

Risotto

  • Varm 2 spsk olivenolie i en gryde eller sauterpande
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter – det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt risene og rør jævnligt i et minuts tid
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge ind
  • Tilsæt den varme fond med en stor øseske lidt ad gangen
  • Lad det koge ind og tilsæt lidt mere
  • Gentag indtil risene er ved at være møre (det skulle gerne passe med 9 dl. bouillon).
  • Tilsæt de ristede champignoner, men gem en håndfuld til serveringen
  • Tilsæt smør og revet parmesanost
  • Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt og friskkværnet sort peber
  • Anret risottoen i et fad, drys med de ristede champignon, lidt persille eller rucola og et skvæt olivenolie
  • Server straks – evt. med en herlig fennikelsalat til

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Velbekomme

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

I dag får du en opskrift på en ret herlig ret, hvis jeg selv skal sige det. Du får nemlig opskriften på en lækker spinatsalat med couscous, kyllingebryst stegt i sursød sovs og en opskrift på en drøngod persillepesto. Det er først fornylig at jeg har fået øjnene op for sursød sovs, tro det eller ej. Jeg forbinder egentlig mest sursød sovs med de der old school chinabokse. Og ja jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid fravalgt sursød-sovs, hvis jeg har købt en chinaboks, haha. Det er alligevel virkelig lang tid siden, jeg har spist sådan én. Men jeg kan da huske, at det var “da thing” da jeg var yngre, og jeg og mine venner skulle have noget eksotisk mad når vi daffede rundt i Århus. Ak ja. Nå, det var lige en lille sidehistorie om mine minder med chinaboksen.. Men i hvertfald, så er jeg blevet helt vild med det på denne her måde, hvor kyllingen har fået lov at trække i det, og den herefter steges på panden. Det er altså virkelig godt.

Derudover kom jeg den anden dag til at købe en potte persille, selvom jeg havde en derhjemme. Det havde jeg bare glemt, så lige pludselig havde jeg rigtig meget persille, så derfor blev den herlige persillepesto til!

 

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

Til 2 personer

Kylling stegt i sursød-sovs

Ingredienser

200-300g kylling

3 spsk. sursød sovs

2 fed hvidløg

1/2 rød chili

Hvordan? 

  • Skær kyllingebrystet i strimler.
  • Hak hvidløg og chili fint.
  • Kom kyllingen i en frysepose med sursødsovsen, hvidløg og chili.
  • Lad den trække i køleskabet i minimum 30 min.
  • Steg kyllingen på panden og server ved siden af salaten.

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

 

Spinatsalt med israelsk couscous

Ingredienser

2dl. israelsk (eller alm.) couscous

2 store håndfulde frisk spinatblade

1 rødløg

60g feta

1 avocado

8 cherrytomater

1 håndfuld mandler

Hvordan? 

  • Kog israelsk couscous 1:1,5 dl. vand eller lav alm. couscous 1:1 ved at hælde kogende vand over i en gryde. Husk salt.
  • Rist og hak mandlerne
  • Snit rødløget og skær avocadoen i skiver
  • Skær cherrytomaterne i kvarte.
  • Bland den afkølede couscous med spinat, mandler, feta, rødløg, avocado og tomat.

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

Persillepesto

Ingredienser

2 bundter kruspersille

1 lille fed hvidløg

1/2 dl. olivenolie

1 håndfuld mandler

Salt og peber

Hvordan? 

  • Bland alle ingredienserne og kværn dem med en stavblender.
  • Server den stegte kylling med spinatsalaten og pestoen, eller vend pestoen rundt i salaten. Det er op til dig!

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

Spinatsalat med persillepesto og stegt kyllingebryst

 

Sprøde sweet potato fries!

Sprøde sweet potato fries!

Jeg må faktisk indrømme, at jeg i lang tid slet ikke har været med på sød-kartoffel-bølgen. Jeg smagte engang for nogle år tilbage, på et hipster julemarked i Berlin, nogle sweet potatoe fries, hvor jeg ikke var særlig imponeret. Jeg tror måske det var lidt for nyt og lidt for mærkeligt for mig på daværende tidspunkt, haha. Og siden da har jeg aldrig kastet mig over den herlige store kartoffel. Men så sent som i sidste måned, hvor jeg var i London fik jeg og en veninde nogle fritter lavet på søde kartofler på en diner, og jeg var helt syg med dem! Det er mærkeligt, hvordan noget lige pludselig kan smage helt vildt godt, når man i første forsøg ikke var impressed. Anyway jeg havde vildt meget lyst til de her fritter igår, lørdag formiddag, hvor fredagens eskapader skulle kureres. Og heldigt nok havde jeg en stor sød kartoffel liggende, da de et par dage forinden havde været på tilbud i min lokale Super Brugsen, jubi. Så her får du nok verdens nemmeste opskrift på hjemmelavet fritter med estragonmayo. Jeg elsker estragon, og hvis du ikke har prøvet før at komme estragon i din mayo, så er det på tide du får det gjort. Det kan pifte en hver mayo op!

Sprøde sweet potato fries

Sprøde sweet potato fries 

Til 2 personer

Ingredienser 

1 stor sød kartoffel (ca. 500g)

2 spsk. olivenolie

Flagesalt

Mayonaise (efter behov;) )

1/2 tsk tørret estragon eller et par stilke friske

 

Hvordan? 

  • Tænd ovnen på 200g
  • Skræl og skær kartoffel i skiver/strimler/både, hvad der nu lige er til efter størrelsen på kartoffelen.
  • Bland på en bageplade med salt og olivenolie
  • Bag i oven i ca. 30-40 minutter. Sørg for at vende fritterne lidt undervejs
  • Hak den friske estragon (eller kom den tørret estragon) i en skål med mayonaise. Bland det sammen og server med de sprøde og lune fritter.

Sprøde sweet potato fries

Velbekomme

 

Spaghetti bolognese med rødvin, knoldselleri og parmesonost

Spaghetti bolognese

Hej venner, i dag får I en opskrift på en good old klassiker, spaghetti bolognese eller spaghetti med kødsovs, om man vil! Nogle gange kan jeg blive helt besat af at skulle have den her ret, haha! Men den smager jo også bare g-e-n-i-a-l-t! Og du har muligvis nok lavet den et par gange før, men derfor kan det jo altid være sjovt, synes jeg, at udfordre sig selv lidt og prøve en ny version! Så god a head og læs videre, hvis du digger spaghetti med kødsovs ligeså meget som jeg!

 

Spaghetti med kødsovs 

Til 4 personer

 

Ingredienser 

400g hakket oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 dl. god rødvin

2 tsk. tomatpuré

1 dåse flåede tomater

4 friske blommetomater

1/4 knoldselleri

1 gulerod

1 tsk. spidskommen

1 tsk. tørret basillikum eller 1 håndfuld frisk.

1/4 tsk. cayenne peber

Salt og peber

Olivenolie

400g frisk pasta. Jeg elsker pasta med æg, men alt andet kan jo også gå an.

Parmigiano reggiano. Er du ligeså vild med parmesan som mig, så vil jeg forslå du går hele vejen og køber den ægte vare- parmigiano reggiano. Den smager helt og aldeles fantastisk. Ellers findes der jo også flere mildere og blødere parmesanoste, som man også sagtens kan komme på.

Frisk basilikum til pynt (ja, det måtte jeg jo drømme mig til igår da jeg anrettede min egen portion..)

 

Hvordan? 

  • Riv løget og hak hvidløgsfedne og kom den i en gryde eller sauterpande med olivenolie.
  • Brun løget forsigtigt og kom herefter oksekødet på. Steg det igennem og kom herefter rødvinen ved ved høj varme.
  • Lad rødvinen dampe lidt af og tilføj så tomatpuré, flåede tomater og friske, hakkede tomater.
  • Riv knoldselleri og gulerod på et rivejern og kom de i gryden.
  • Tilføj herefter spidskommen, cayenne peber og basilikum og lad retten simre i 30 minutter ved svag varme.
  • Smag til sidst retten til med salt og peber.
  • Server på frisk pasta med revet parmigiano reggiano (eller en god parmesan) og lidt frisk basilikum.

spaghetti bolognese med rødvin, knoldselleri og parmesonost

Velbekomme