Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Jeg troede ikke det skulle ske, men som nævnt i et tidligere opslag med hokkaido er jeg jo faktisk blevet ret hooked på hokkaido-græskaret! Det er nyt for mig, men det fungerer altså virkelig godt, både i ovnen, men også som suppe. Jeg har piftet suppen op med både ingefær og spidskommen, for det hokkaido-græskaret har en meget sød smag, og trænger en god omgang salt, peber og andre spicy krydderier til at pifte den søde smag op. Men når den så har fået det, er det til gengæld virkelig godt!

I dag er det jo halloween, så hvad er mere oplagt end at koge et dejligt efterårsgræskar?! Det havde jeg gjort, hvis det ikke var fordi jeg skulle hjem til mine forældre og fejre min søsters fødselsdag, som netop er i dag! En af hendes livretter er lasagne, så det har vi sådan ca. fået den 31. oktober de sidste 24 år nu. Ej ok ikke helt, men det er tæt på! Derudover har jeg fri fra studiet i dag. Virkelig skønt på en mandag! Så jeg vil smutte ind til byen og spise frokost med min søster her inden så længe!

Men tilbage til græskaret! Her får du opskriften på en dejlig spicy hokkaidosuppe!

Hokkaidosuppe

Til 4 personer

Ingredienser

Olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 stort hokkaidogræskar eller 1 lille

1/4 ingefær

1/2 rød chili

1 tsk. spidskommen

Et drys cayennepeber

ca. 5 dl. grønsagsbouillon

Salt og peber

Creme fraiche

Persille

Fremgangsmåde? 

  • Hak løg, hvidløg, chili og ingefær og svits det forsigtigt i en gryde med olivenolie.
  • Vask græskaret grundigt og skær det i tern, med skræl.
  • Kom græskartern i gryden med løget og steg dem i et par minutter.
  • Kom spidskommen og cayennepeber i gryden.
  • Hæld grønsagsbouillon i gryden til det næsten har dækket græskarternen. Jeg kan godt lide når suppen ikke bliver for tynd, så jeg synes ca. 5 dl. passede fint til portionen. Men du kommer selvfølgelig bare mere bouillon eller vand i, hvis du ønsker den tyndere.
  • Læg låg på gryden og lad suppen koge i ca. 20-30 minutter på lavt blus.
  • Blend nu suppen og smag til med salt og peber.
  • Server rygende varm med creme fraiche og persille på toppen.

Voila og god appetit.

hokkaidosuppe

hokkaidosuppe

Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Halløj, så gik der lige nogle dage! Sagen er den at jeg har brugt den seneste tid på at holde fødselsdag, både for mig selv nogle gange og for diverse veninder! Oktober er virkelig en fødselsdagsmåned! Men jeg elsker at holde fødselsdag, og fejre fødselsdag for andre, så det passer mig SÅ godt. På lørdag er det min søsters tur, så der bliver det lige til endnu en fødselsdag! Derudover har jeg haft gang i et lidt vigtigt projekt på studiet, som jeg og min gruppe netop har afsluttet i dag. Og ja, så er tiden simpelthen fløjet afsted!

Men i dag vil jeg dele, lidt apropos, en herlig herlig opskrift på ja, jeg vil næsten gå så langt og sige – verdens bedste kanelsnegle, for det er de virkelig! Forleden dag havde en af mine gode veninder nemlig fødselsdag, og da vi skulle være hos mig den efterfølgende dag for at lave gruppearbejde, tænkte jeg, at det var jo en oplagt mulighed for lige at bage noget lækkert! Altså, hvis der er en god anledning til at fejre noget eller bare til at hygge sig, så udnytter jeg den altid! Haha. Og da, det viste sig at jeg havde alle ingredienserne til de lækre snegle på nær gær (som jeg lige måtte i Netto efter), hvad var så mere oplagt?

Endnu engang må jeg kreditere min søde søster for den herlige opskrift, for det er netop en hun har stykket sammen i sin tid. Den var faktisk også på vores tidligere madblog, men det fortjener så meget at komme herind også, for den er altså bare god! Sneglene får den helt rigtige saftige og sprøde konsistens.

Så here we go:

Kanelsnegle 

20 stk.

Dej

  • 25 gram gær
  • 100 gram smør
  • 1/4 liter mælk (minimælk er OK, når der nu er så meget smør i. Men hvis du vil give den gas, så tag sødmælk).
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 dl (45 gram) sukker
  • 1 æg
  • Ca. 500 gram mel

Fyld

  • 100 gram blødt smør (giv det evt. 30 sekunder i mikroovnen, så er det nemt at blande med kanel og sukker – men ikke længere tid, så bliver det for flydende)
  • 100 gram sukker
  • 2 spsk kanel

Verdens bedste kanelsnegle

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gær i en skål
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk, lun det – pas på det ikke bliver for varmt
  3. Hæld blandingen over i skålen med gær og opløs det
  4. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og herefter mel lidt efter lidt – pas på, der ikke kommer for meget mel i!
  5. Dejen skal være elastisk og blød
  6. Lad dejen hæve mindst en time
  7. Rul dejen ud, så den måler ca. 40×40 cm (prøv at undgå ekstra mel på bordet her, det kan godt lade sig gøre)
  8. Smør fyldet på og rul som en roulade.
  9. “Pres” rullen lidt sammen, hvis enderne er tyndere end midten.
  10. Skær i skiver på ca. 2 centimeter
  11. Læg hver snegl i en muffinform på en bageplade
  12. Lad dem efterhæve mindst 20 minutter
  13. Pensl forsigtig med æg
  14. Bages ved 200 grader alm. ovn i cirka 15 minutter, så kan du lige nå at lave kaffe inden de er færdige!

For at få succes med sneglene så husk: smør/mælk må ikke være for varmt, hævetiderne skal overholdes og der må ikke komme for meget mel i dejen, tilsæt kun lidt ad gangen + brug rigtig smør, ikke noget med margarine her.

Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Quinoasalat med sprøde kyllingeoverlår

Quinoasalat med sprøde kyllingeoverlår

En undervuderet og virkelig lækker spise er kyllingelår i ovnen! Det er super nemt, og tit får man også mere kylling for pengene, hvis man får fat i en god pakke kylling end ved kyllingebrystfillet. Jeg blev helt forskrækket da jeg forleden dag i Rema så at kiloprisen på økologisk kyllingebrystfilet var 120kr. per halvkilo! Omg tænkte jeg bare, det bliver ikke på mit nuværende SU budget 😀 Men i stedet fandt jeg en god pakke dansk kylling med nogle fine kyllingeoverlår i Super Brugsen. Jeg havde en rest quinoa på lager, lidt mandler og nogle friske grønsager. Og med disse sager, når man altså rigtig langt. Så her får du opskriften på en lækker og hurtig quinoasalat med sprød kylling til.

Til to personer

Sprøde kyllingeoverlår 

Ingredienser

2-4 kyllingeoverlår eller alm. kyllingelår alt efter størrelse.

Olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du: 

  • Læg kyllingelårene i et ildfast fad og dryp med olivenolie og salt og peber
  • Steg dem i ovnen i 30-40 minutter ved 200grader varmluft, giv dem eventuelt nogle minutter på ovenvarme eller grill til sidst, får at få skindet ekstra sprødt.

Quinoasalat 

Ingredienser

2 dl. quinoa

1 håndfuld mandler

1/4 agurk

1 rødløg

5 cherrytomater

Blandet salat

Sådan gør du: 

  • Kog quinoaen efter 1:1,5 med lidt salt i en gryde, og lad den køle af herefter.
  • Skyl salaten
  • Rist og hak en håndfuld mandler
  • Skær agurk og cherrytomater i mindre stykker
  • Skær et rødløg i mindre skiver
  • Bland salat, quinoa, mandler, agurk, cherrytomater og rødløg
  • Kom en god olie-eddikedressing på inden servering.

 

Olie-eddike dressing

2 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

1/2 tsk. balsamicoeddike

1/2 tsk. sennep

Lidt salt og peber

Sådan gør du:  

  • Bland ingredienserne godt sammen og dryp den over salaten.

Server quinoasalaten med de sprøde kyllingeoverlår. Yum. Velbekomme.

quinoasalat og sprød kylling

quinoasalat og sprød kylling