Tyrkisk rød bulgursalat

Jeg er blevet ret hooked på tyrkisk mad for tiden. Og da jeg for nogle uger siden var med i dette her projekt mødte jeg en sød ældre kvinde, som oprindeligt kom fra Irak. Hun lavede den mest fantastiske røde pilavi, som er denne her røde mellemøstlige/tyrkiske bulgursalat. Den smagte helt vildt godt, men jeg nåede desværre ikke at få den eksakte opskrift af hende, så i stedet har jeg prøvet mig lidt frem. Og i dag vil jeg dele denne her sindssyg herlige ret med jer. Jeg har allerede inden for kort tid nået at teste den på flere forskellige folk, og hvis jeg selv skal sige det, så blev den mere end godkendt 😉 Så give it a try!

Tyrkisk rød bulgursalat (eller pilavi, om man vil)

Til 4 personer

Ingredienser

1 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

2 tsk. spidskommen

3 dl. grov bulgur

1 dåse flåede tomater (oprindeligt bliver retten vist nok lavet med tomatpure, kan jeg researche mig frem til, men min version her med flåede tomater fungerer nu rimelig godt!)

6 dl. hønsebuillon

Saft fra 1/2 citron

1 håndfuld bredbladet persille

Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og svits forsigtig i en dyb pande eller gryde i olivenolie og spidskommen. Løgene skal endelig ikke tage for meget farve, men bare lige blankes lidt. Skyl bulguren i koldt vand og kom den herefter i panden. Rør bulguren rundt i et minuts tid og kom herefter de flåede tomater i. Når bulguren har suget saften fra tomaterne tilføjer du hønsebullion. Det plejer som regel at passe med 6 dl. når jeg laver retten, men ellers tilføjer du bare ekstra vand, hvis bulguren stadig føles hård. For det er jo lidt en smagssag, hvor meget bid man kan lide, at de har. Når bulguren er kogt ind med alt buillonvandet (det tager ca. 20 minutter) tilføjer du hakket persille, saften fra citronen og smager til med salt og peber.

Jeg serverede retten med denne her herlige tabouleh, sprøde karry-marinerede kyllingelår, naanbrød og en youghurtdressing med mynte. Eller som på sidste billede, som et krydret indslag til en sen brunch!

God fornøjelse!

Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *